5 kutyafajta, akik természetükkel magasabb szintre emelhetik vállalkozásodat

mopsz

Egy anyuka agya, amikor gyermekét simogatja oxitocint termel. Az oxitocin pedig csökkenti a stresszhormonokat. Svéd tudósok kimutatták, hogy ugyanez a kölcsönhatás játszódik le, ha egy kutyát simogatunk. Egy másik kutatás is ezt bizonyítja, hiszen amelyik irodában négylábú munkatárs is „dolgozik”, ott kevesebb a betegség miatti távollét. Már csak egy bökkenő lehet, hogy nem minden kutya való irodába.

A Dogell.com ajánlásával összegyűjtöttünk Nektek 5 olyan irodabarát kutyafajtát, akik természetükkel nem csak a Burn-out szindrómával veszik fel a harcot, hanem emelnek a csapatod hangulatán, ezáltal kreativitásán is.

  1. Francia Bulldog – A lágy szívű biztonsági őr

francia bulldog

A Francia Bulldogokat eredetileg Angliában tenyésztették miniatűröknek. Kompakt méretük és alacsony aktivitási igényeik miatt tökéletes irodai kutyusok. Nagyon szeretnek játszani és a társaság középpontjában lenni. Mindemellett kiváló biztonsági őrök is, hiszen minden neszre figyelnek, és ha valami furcsaságot hallanak, akkor azt – indokolt esetben – ugatással jelzik.

  1. Mopsz – A csendes dadus

mopsz

Bájos személyiségükkel és csendes jelenlétükkel az egész iroda szívét rabul tudják ejteni. Jellegzetes ráncos arcukról azonnal felismerhető, hogy a Mopszok játékosak és hűséges társak. Nagyon szerető, nem sok vizet zavaró, csendes kutyusok, akik a kollégákkal is egyből megtalálják a közös hangot. A gyerekekkel kölcsönösen jól megértik egymást, így akár a bébiszitterkedést is rá lehet bízni, amíg a csapattal egy megbeszélést tartotok.

  1. Labrador Retriever – A pszichológus

labrador retriever

A Labrador elsősorban engedelmessége, intelligenciája és könnyed hozzáállása miatt került fel a listára. Rendkívül barátságos állatok, hiszen a kisállatoktól kezdve egészen a gyerekek társaságán át az idegenekkel is egyből megtalálják a közös hangot. Nem véletlen használják terápiás kutyaként is.

  1. Csivava – A mókamester

chihuahua

Pici termetéből adódóan bárhová magaddal viheted, akár egy megbeszélésre is, hiszen pulóvered vagy zakód rejtett erszényében is gond nélkül elhelyezheted. A Csivava vidámságával pillanatok alatt tökéletes alaphangulatot teremthetsz egy tárgyalás során. Ez a kutyafajta a hétköznapokat és az irodát is akár évtizedekig vidámsággal töltheti meg, hiszen átlagosan közel húsz évig élnek.

  1. Coton de Tuléar – A nyugodt vattagombóc

coton de tulear

Puhaságát le sem tudná tagadni, hiszen nevében is benne van francia „cotton” szó, ami pamutot jelent. Személyisége boldogságot és nyugalmat sugárzó. Rendkívül barátságos az emberekkel és más állatokkal is. Tekintete és vattaszerű bundája mellett a munkatársak biztosan nem fognak tudni elmenni egy kis gyöntölés nélkül. Szeretnek játszani és sétálni, ugyanakkor nem jelent nekik gondot, ha egy hosszú nap után nem viszed le a parkba mozogni.

Ha kedvet kaptál a cikk alapján a kutyatartáshoz, kérlek mindenképpen tájékozódj a felelős kutyatartás alapszabályairól és a felsorolt kutyafajták igényeiről.

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság