5 tipp webes ügyfélkör növelésére

Napjainkban már alapvetőnek számít a vállalkozások webes jelenléte, az interneten történő kereskedelem, szolgáltatások értékesítése. Ahogyan mindenhol, úgy itt is igen nagy a verseny és rengeteg feltételnek kell megfelelni, hogy versenytársaink elé kerülj vagy akár csak lépést tarts velük.

Melyek ezek?

 1. Megfelelő weboldal

Elsősorban egy jó weboldalra van szükséged, ami könnyen megtalálható és könnyen használható. Akadnak olyan weboldalak, amelyeken nincsenek logikusan felépítve, nincs rajtuk jól elkülönítve az információ, lényegében használhatatlanok. Nem is nézegetik őket túl sokáig.

Ha jó weboldalt szeretnél, figyelj a következőkre:

  • Megfelelő színek, amik nem bántják a szemet. A hozzáértők a meleg színekre esküsznek, az kellemes érzéseket ébreszt az emberben.
  • Hasonló okokból minél több képet tölts fel az oldalra, személyesebbé teszed vele. Ráadásul egy kép sokkal gyorsabban, sokkal több információt ad át, mint egy szöveg.
  • Legyen könnyen érthető a menüje, pakold külön fülek alá a külön témákat, hogy az oldalra látogatók hamar megtalálják a számukra érdekes informácikókat.
  • Mérd fel a felhasználói szokásokat és ennek fényében alakítsd ki az oldalt. Erre a feladatra rengeteg szakember közül válogathatsz.

2. Keresőoptimalizálás

Nem mindegy, hogy megtalálnak-e vagy sem. Hiába van szuper weboldalad, ha nehéz rátalálni. Ahhoz, hogy minél több emberhez eljuss, figyelni kell az optimális tartalomra, olyan kulcsszavak használatára, amire a kereső  ki fogja adni az oldalt. Ez nem egy nehéz feladat, ha ismered a saját területed és a keresőhasználati szokásokat. Jelöld meg különböző módon a tevékenységedet a weboldal szövegeiben, esetleg emeld is ki azokat. Erre a feladatra megkérhetsz egy szakembert, de te magad is meg tudod oldani, egy kis odafigyeléssel.

Példa: ha van egy fodrászatod a 44. kerületben, akkor használ ilyen szavakat a leírésokban: fodrász, fodrasz, fodrászat, hajvágás, 44. kerület, 44ker, frizura, fodrász, jó fodrász, fodrász a 44. kerületben, de konkrétumokat is érdemes írni: férfi fodrasz, női fodrász, mosás és szárítás, hajfestés stb.

 3. Hírlevél, e-mail marketing

A weboldalon nyújts lehetőséget hírlevélre való feliratkozásra. Az érdeklődők így folyamatosan értesülnek az újdonságokról, eseményekről, akciókról. Manapság a webes ügyfélkör növelésének leghatékonyabb módja a hírlevéllel való tájékoztatás. Fontos, hogy csak lényeges információkról küldj levelet, ha folyamatosan felesleges információkkal árasztod el az ügyfeleket, leiratkoznak.

 4. Közösségi portálok

A jó weboldal mellé a közösségi portálokon való jelenlét is hasznos. Itt a vállalkozás folyamatos működése figyelhető meg. Napi szintű, használható posztokkal bizonyíthatod, mennyire pörög, él a cég, minden rendben. A nagyobb, komolyabb vállalkozások számára a fecbook nem a legjobb megoldás, neki léteznek kimondottan vállalkozók, cégek számára létrehozott oldalak, de kisebb , közvetlenebb vállalkozások nagyon kellemes tulajdonsága lehet, hogy közösségi oldalakon tartják a kapcsolatot ügyfeleikkel, vásárlóikkal.

5. Keresőmarketing

Nem azonos a keresőoptimalizálással, ez egy fizetett szolgáltatás, mely mára egyre elterjedtebb, hiszen a keresőkben való hirdetésmegjelenés a lehető legjobbkor történik, pont akkor, amikor a felhasználó épp ezt keresi. Ilyenkor sokkal jobban hat rá a reklámszöveg. Ha van rá keret, érdemes erre is áldozni, rengeteg ügyfelet szerezhetsz magadnak azzal, ha a hirdetésed a lehető legtöbb arra fogékony emberhez jut el. Ár/ érték arányát tekintve kifejezetten jó megoldás, ráadásul rugalmasan változtatható az aktualitások fényében.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság