501 marketing tipp: 23. A Google Adwords ereje

Adwords

A Google Adwords az egyik leghatékonyabb „fizetős” marketing eszköz: minőségi látogatókat szerezhetünk vele, tervezhetően, kiszámíthatóan, és akkor a költséghatékonyságot még nem is említettük.

A Google-ban (és más keresőkben is hasonló módon) a keresések eredményét két részre lehet osztani. Az egyik rész az organikus találati lista – ez az ingyenes találati lista, a másik rész a fizetett hirdetések megjelenítése. Az organikus találati listán való jó elhelyezést a keresőoptimalizáltsággal érhetjük el.

A fizetett hirdetések megjelenéséért fizetni kell, de hogy pontosan mennyit kell fizetni az egyrészt függ a hirdetésünkre érkező kattintásoktól (Cost Per Click), és anyagi helyzetünktől.

Adwords

Egyrészt mi határozhatjuk meg, hogy mennyit is fizetünk egy kattintásért, ennek alapján fogja besorolni a Google hirdetésünket a fizetett hirdetések közé. Nagyon egyszerűnek tűnhet így ez az egész, de az online világban nem csak pénz kérdése a fizetett hirdetések hatékonysága. További előny, hogy bármilyen kerettel el lehet indítani a hirdetési folyamatot, lehetőség van a tesztelésre és a próbákra is, ezek tapasztalatai alapján már meg tudjuk határozni az éles hirdetés beállításait.

Amennyiben használni akarjuk a Google Adwords rendszerét, úgy fizetett hirdetéseink jellemzően két fő csatornán jelenhetnek meg: a keresési és a tartalmi hálózaton. A Keresési Hálózat (Search) részeként a hirdetéseink legfontosabb megjelenési helye a Google találati listájának tetején és alján kiemelt helyén, valamint a találati lista jobb oldalán helyezkedik el.

A Google Adwords hirdetéseinknek másik fő megjelenési helye a Google Tartalmi Hálózat, más néven a Google Display Hálózat. Ez a hálózat olyan területeket, webhelyeket foglal magában, ahol az Adwords ügyfelei hirdetési helyeket vásárolhatnak és foglalhatnak le maguknak a Google-on keresztül. Ide tartozik a YouTube, a Google Finance, a Gmail, a Google Térkép, a Blogger, valamint az ezekhez kapcsolódó milliónyi honlap. A Display partnerek közé tartozik az összes ide tartozó webhely, az AdSense-t és DoubleClick Ad Exchange-et használó partner webhely, amely lehetőséget ad arra, hogy a szöveges és a vizuális hirdetések is megjelenhessenek.

A Google Display hálózatot azért is tartja fontosnak a marketing, mint lehetőséget, mert a legtöbben az Adwords fizetett hirdetéseket csak a keresőkben megjelenő hirdetésekre gondolnak. Viszont a tartalom fontossága miatt a tartalmi hálózattal is számolni kell, amire jó példát mutat a Remarketing, melyet későbbiek folyamán még bemutatunk.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság

Mi az a Luxus valójában?

A luxus a nagy kényelem vagy elegancia állapotaként definiálható, különösen, ha drága anyagokat vagy kényelmi szolgáltatásokat

Művészet, Mint Befektetés

Milyen típusú műalkotások a legeladhatóbbak ma? Nehéz megmondani, hogy milyen típusú művészet a legjobban eladható, mivel