501 marketing tipp: 3. Online PR és Márkaépítés

Márkaépítés, branding

Az online vállalkozások többsége úgy gondol a márkaépítésre, mint valami kiváltságra, ami csak a nagyobb cégeknek megengedett játékszer. Pedig a kisvállalkozóknak is van rá lehetőségük!

Adwords kampány márkaépítés szempontjából

Az Adwords felhasználói között sok olyan vállalkozót találunk, akik rögtön letiltják a képes lehetőségeket, csak a szöveges hirdetésekre költenek. A márkaépítés szempontjából ez nem jó lépés, hiszen az emberek a márkákat leginkább a képek alapján azonosítják be.

Márkaépítés, branding

A márkaépítő Adwords kampány

A megjelenésre központosít és mindenhol jelen van. Inkább a logót memorizáltatja, a hozzáfűzött pár szavas bemutatkozó szöveggel – szlogennel – együtt. A márkaépítő kampányban a 10 forintos kattintási költséget könnyen el lehet érni, ha képes megjelenést is biztosítasz.

Azt kell elérned, hogy minél kevesebb legyen a kattintási költséged, és a megjelenésed minél több.

Online PR

Leginkább a kezdő cégek vezetői gondolják úgy, hogy sokkal nehezebb bekerülni az online médiába, mint bármilyen más médiába (pl TV, napilap). Pedig az online újságoknál a cikkek hamarabb jelennek meg, és az online újságíróknak sokkal több dolguk van, mint a nyomtatott sajtónál dolgozó újságíróknak. Ezért jó, ha olyan sajtóközleményt adsz ki a kezedből, amelyhez nem kell nyúlniuk, nem kell javítani azt, és azonnal közzétehető.

Védd a márkád a támadásoktól

A márkád védelmében használni kell olyan eszközöket is, melyek jeleznek neked, ha valahol beszélnek, írnak róla. Ennek akkor látod majd meg az értelmét, ha valaki rosszat terjeszt a cégedről, márkádról. Például a közösségi oldalakon bármi előfordulhat úgy, hogy te nem is tudsz róla. Ennek kivédésére hivatott eszköz például a Socialmention.

Minél gyorsabban tudsz reagálni ezekre a kérdésekre, annál hatásosabban tudod megvédeni a márkádat, a jó híredet.

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság