6 lépés a sikeresebb helyi vállalkozáshoz!

A közösségépítés és az értékteremtés remek üzleti befektetés

Hogyan lehet a cégem sikeresebb? Hogyan tudnék növekedni? Hogyan tudnék több ügyfelet szerezni a környékről? Mitől lesz egy cég piacvezető? Ha ezek a kérdések felvetődtek már benned, akkor az alábbi, Richard Branson tollából származó írás neked szól…

1. A környezeted

Nézd meg, milyen társadalmi és környezeti szükségletei vannak üzleted vonzáskörzetének. Meg tudnál oldani olyan fontos problémákat, mint a képzéshiány, vagy a környezeti romlás? Tudnál olyan irányba mozogni a cégeddel, amelyek jól megválaszolja ezeket a kérdéseket?

2. Milyen célok a legfontosabbak?

Amikor arra építesz stratégiát, hogy mik a közösség igényei, tűzz ki egyértelmű célokat. Ne csak az legyen a cél az embereid számára, hogy hasznot állítsanak elő, hanem legyen az is számukra kihívás, hogy feleljenek meg társadalmi és környezeti céloknak is.

3. Térképezd fel erősségeidet!

Csinálj egy listát, sorold fel azokat az erőforrásokat, melyeket fel tudsz használni. Például a vásárlóerőt, a márkaismeretet, alkalmazottaid lelkesedését… Veheted ide a hulladékkezelést is, ha szereted az újításokat.

A közösségépítés és az értékteremtés remek üzleti befektetés
A közösségépítés és az értékteremtés remek üzleti befektetés

4. Vond be a közösséget!

Szervezz találkozókat a helyi különböző közösségek vezetőivel, mesélj nekik terveidről. Kérdezd meg őket, mi a véleményük a tevékenységedről. ha ügyes vagy, sok barátot szerezhetsz, akik segítenek neked terveid elérésében.

5. Értékelj!

Készíts rendszeresen felmérést a beszállítóidról, termékeidről és szolgáltatásaidról, partnereidről, vásárlóidról. Kikkel csinálsz üzletet? Ad valami pluszt a cégednek?

6. Hallasd magad!

Oszd meg a helyi médiának, politikusoknak és különböző csoportoknak a terveidet. Mondd el, hogy úgy akarsz jó üzletet csinálni úgy, hogy közben nem feledkezel el a közösséged érdekeiről sem. Ezzel szintén megváltoztathatod az emberek esetleges negatív hozzáállását.

Sok sikert!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság