6 őrült ötlet, ami milliomost csinált a tulajdonosából

Néha az őrült üzleti ötletek a legjobbak!  Van, hogy az emberek olyan dolgokba vágnak bele hirtelen felindulásból, amiket nem is terveztek meg előre, ám ezekből hatalmas sikertörténetek kerekednek.

Kérdésed van? Elakadtál? Írj, és segítek!

Sok kezdő egyszerűen csak szenvedélyből kezdi el építgetni a saját projektjeit, és mindenféle őrült gondolatokból teremt magának idővel valódi (értsd: $$$$$)  sikert.

Talán neked is van egy jó ötleted, ami kicsit furcsának tűnik, de érzed, hogy sikeres lehet. Ha úgy gondolod, hogy megéri belevágni, akkor ne vacilálj, hanem állj neki, és csináld!

Elképesztő, elsőre abszurdnak tűnő ötletek jelentik az alapját a világ vezető vállalatainak is.

Itt van néhány olyan őrült ötlet, amik mind világhírt, és vagyont hoztak a kitalálóiknak.

1. Pet Rock – legyen egy kő a háziállatod!

A Pet Rock csak 2012-ben ért el komoly népszerűséget, pedig Gary Dahl már 1970-ben kitalálta. Dahl egy bárban ült barátaival, ahol a panaszkodásaikat hallgatta arról, hogy mennyi gond van a kisállataikkal. Dahl 1975-ben jutott arra, hogy egy kis kő tökéletes háziállat lehet, mivel az ellátása egyszerűbb, mint egy házi kedvencnek. Sőt, egy 32 oldalas kézikönyvet is irt a kő neveléséhez és tartásához, hogyan lehet vele játszani, és mindenféléket tanítani neki (LOL). A Pet Rock bekerülési költsége szinte nulla, így Dahl-nak az évek során 15 millió dollárt hozott az ötlet.

2. Narrative Clip – filmezd a saját életedet!

A Narrative Clip termék egy apró kamera, amit a ruhádra tudsz rakni, és percenként 2 képet csinál, amíg meg nem telik a memóriája vagy le nem merül. Első hallásra haszontalannak tűnik, azonban ez nem így van, ezzel a kamerával valóban megismerheted a saját életed. Az ára 279 dollár, és ami jól mutatja a sikerességét: a Kisckster-en 550.000 dollárt sikerült rá összekalapozni a tervezett 50.000 dollár helyett

3. A Facebook – csináljunk még egy közösségi oldalt!

„Melózni gáz”– mondta Zuckerberg, amikor elindította az akkor még exkluzív és csak néhány ember számára elérhető Facebookot. Akkor még nem gondolta volna senki, hogy ez lesz a világ leghatalmasabb közösségi oldala. Gondolj bele, hogy igazából mi értelme volt akkor létrehozni a Facebook-ot, amikor ott volt a híres Myspace? Aztán mégis megcsinálta, nem is akárhogy… a Facebook értéke ma valahol 100 milliárd dollár körül van.

4. A PayPal – fizess egy gombnyomással!

A PayPal ötletét szintén orbitális őrültségnek tartották, hiszen a felhasználóknak meg kellet adniuk a bankszámlaszámukat egy olyan távoli vállalatnak, amely akkor még nem állt kapcsolatban egyetlen bankkal sem. Az emberek valamiért mégis elkezdtek bízni a cégben: a weboldal sokat segített az internetes pénzküldésben és vásárlásokban. A PayPal akkorára nőtt, hogy az eBay végül 1.5 milliárd dollárért vásárolta meg.

5. Az Amazon – add el a neten!

Újabb példa arra, mikor egy ötletgazda megelőzte a saját korát. Hiszen ki szeretne az interneten vásárolni, amikor az üzletekben mindent megkap? (Ekkor még 1994-et írtak.) Sok ember emlékszik még arra, amikor órákat ült egy kávézóban, és ott olvasott magazinokat és könyveket. Aztán amikor megjelent az Amazon, az emberek a homlokukra csaptak: Miért is ne vásárolhatnám meg az interneten a kedvenc könyveimet, ha még házhoz is szállítják? Gyakorlatilag az emberek lustasága hozta meg az Amazonnak a sikert, ahol ma már mindent megvehetünk a könyvektől kezdődően egészen az autókig… az értéke a Forbes kimutatása szerint 150 milliárd dollár felett van.

6. A Twitter – egy mondatnál többet minek posztolnál?

A Twitter kezdeti sikerét ma sem igazán értik a szakemberek: “legfeljebb 140 karakterben írhatjuk le amit akarunk, és még csak formázni sem lehet a szöveget. Aztán az üzenetet majd elolvassák azok, akik követnek minek, mi meg azokét olvassuk, akiket mi követünk.” Őrült ötlet, borzasztóan fapados logika, mégis hatalmas sikert értek el az alapítók: 240 millió aktív felhasználónál tartanak, és mintegy 27 milliárd dolláros értékkel.

Van egy jó ötleted? Akkor meg mi a fenére vársz, hogy megvalósítsd? Kapd össze magad, és hajrá!

Kérdésed van? Elakadtál? Ír, és segítek!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság