6 tipp, ahol érdemes kulcsszavakat elhelyezni a weboldalon!

A sikeres keresőoptimalizálás alapja a jó kulcsszavak kiválasztása és ezek megfelelő módon történő használata. A kulcsszókutatás egy külön bejegyzés témáját adhatná, de most ahhoz adunk tippeket, hogy a már kiválasztott –egyszavas és/vagy long tail– kulcsszavainkat hol és hogyan helyezzük el a weboldalon, hogy keresőoptimalizálási szempontból a legjobb hatást tudjuk elérni. Mutatjuk, a weboldal mely területein alkalmazzuk mindenképp a kulcsszavakat!

1, Domain név, URL-ek

Érdemes lehet már a domain nevünket is úgy megválasztani, hogy tartalmazzon kulcsszót. Az is egy bevált módszer, hogy lefoglaljuk a márkanevünket és egy vagy több kulcsszavas domaint is, majd mindegyiket a weboldalunkra irányítjuk. Így keresőoptimalizálási és márkaépítési célt egyaránt szolgálunk.

Továbbá minden aloldal URL-jét úgy válasszuk meg, hogy tartalmazza a legfontosabb kulcsszót, miközben teljes mértékben utal a tartalomra.

2, Meta adatok

Már a weboldal felépítésénél szem előtt kell tartanunk a kulcsszavak elhelyezését. A domainen és URL-eken túl jelenjenek meg az aloldalak címében –title tag– és meta leírásában –meta description– egyaránt.

3, Alt text

A Google és más keresők sem a látvány alapján értékelik a képeket, hanem az általunk megadott alt textek segítségével döntik el, hogy mi van a képen. Éppen ezért ne felejtsük el minden feltöltött kép alt textjét megadni, ráadásul úgy, hogy utaljon a kép tartalmára és kulcsszót is tartalmazzon.

4, Tartalom

Még csak most érkeztünk el a honlap szövegezéséhez, cikkek tartalmához. Természetesen itt is alkalmazzuk a számunkra fontos és releváns kulcsszavakat, viszont ne essünk abba a hibába, hogy mindenáron tele akarjuk tömni a szövegünket kulcsszavakkal és irreálisan magas lesz a kulcsszósűrűség. Úgy fogalmazzunk, ahogy a való életben is tennénk, ha valakit informálni vagy edukálni szeretnénk. Ha valóban a témáról írunk, akkor nagy valószínűséggel éppen elég kulcsszót fogunk használni a szövegben különösebb odafigyelés nélkül is. A legfontosabb a természetesség.

5, Címsorok

Ha már a tartalomnál járunk, figyeljünk arra, hogy tagoljuk a szövegeinket. Használjunk címsorokat és ezek is tartalmazzanak kulcsszavakat, hiszen ahogyan az olvasók is először a bekezdések címét futják át, úgy a Google „szemében” is kitüntetett szerepet élveznek. A weboldal felépítését tekintve ezek a címsorok nem egyenrangúak, a legfontosabb a H1 tag, ezt követi a H2 és elmehetünk egészen H6-ig. Mivel a H1 a legnagyobb jelentőségű, ebben mindenképp jelenjen meg a legfontosabb kulcsszavunk, mégpedig lehetőség szerint az elején.

6, Horgonyszöveg

Keresőoptimalizálási szempontból kiemelt szerepet játszanak a belső és külső linkek egyaránt. Nem csak azt kell meghatároznunk, hogy honnan hova linkelünk, hanem a horgonyszöveget is, mely jó esetben szintén kulcsszót tartalmaz, miközben utal a linkelt oldal, cikk tartalmára.

A keresőoptimalizálás egy összetett és bonyolult téma, nagyon sok tényezőre kell odafigyelnünk, ha valóban jó eredményeket szeretnénk elérni. Ennek egy szelete a kulcsszavak megválasztása és használata. A fenti tippek segítségével reméljük Te is közelebb kerülsz a keresők első találatai közötti megjelenéshez.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság

Mi az a Luxus valójában?

A luxus a nagy kényelem vagy elegancia állapotaként definiálható, különösen, ha drága anyagokat vagy kényelmi szolgáltatásokat