Rosszul teljesít az oldalad? 7 bevált tipp, hogy ez megváltozzon!

Egy vállalkozás weboldala a világ felé mutatott arca, és a potenciális ügyfelek számára kiindulópont. Egy sikeres, jól teljesítő oldal megsokszorozza a cég értékét is, így érdemes időt, energiát, és pénzt is belefektetni a sikerbe.

Ha hiszed, ha nem: a világ legnagyobb értékű dolgai közt számos weboldal szerepel. Gondolj csak a Facebook-ra, a Pinterest-re, a Tumblr-re, vagy magára a Google.com-ra.

A legmenőbb vállalatok sok milliót költenek éves szinten arra, hogy egy kis kiterjedésű (egy monitornyi szélességű) hely minél modernebb legyen, és minél több profitot hozzon.

A te jövőbeli vásárlóid is nagy valószínűséggel a weblapoddal kezdik az informálódást, és az itt találtakon múlik, hogy fognak-e megrendelni/leszerződni, vagy vásárolni bármit is. Ha nem B2C (business to consumer), hanem B2B (business to business) szolgáltató vagy,  akkor ezt még komolyabban kell venned, mert nem egy átlagnetező alkot véleményt rólad, hanem egy másik cég.

Az alábbiakban 7 hasznos tanácsot olvashatsz annak érdekében, hogy az oldalad a lehető legsikeresebbé váljon.

1. Használj egymondatos szlogent!

Tisztáznod kell az oldalad célját:

Foglald össze egy mondatban, hogy kik vagytok és mivel is foglalkoztok, készítsetek egy rövid küldetésnyilatkozatot. A sikeres szlogenek lényegéről már írtunk egy hosszabb cikket, amiben rengeteg sikeres példát is meg tudsz nézni.

A céged sikeres? Sokan ismerik? Az új ügyfeleket azért mégiscsak tájékoztatni illik a profilotokról, amikor először látogatja meg a weboldalatokat. A szolgen mellett használj logót is!

2. Az összes céges infód egy pontban szerepeljen!

Amikor egy potenciális vásárló, ügyfél, partner vagy befektető a weboldalra érkezik, a vállalkozásod hitelességéről is szeretne meggyőződni. Emiatt legyen egy jól látható menüpontod “Céginformációk”, “Kapcsolat”, vagy “Rólunk” névvel.

Ezzel azt segítjük elő, hogy minél hamarabb láthassák: itt valóban egy hiteles, létezős cégről van szó.

3. Használj keresőmezőt!

A sok tartalommal rendelkező oldalak közös jellemzője, hogy saját keresővel is rendelkeznek. Mivel ma már ez alapkövetelmény, így amikor a felhasználóid meg akarnak keresni valamit, rögtön azt kezdik kutatni, hogy “hol is az a kis mező?“.

A keresősávodba legalább 20 karaktert lehessen beírni láthatóan, és persze működjön összetett szavakra is! A keresőmező mellett legyen egy gomb is, mert nem mindenki tudja, hogy az “Enter”-t is meg lehet nyomni a keresés elindításához.

4. Kulcsszavasan linkeld az aloldalakat is!

A látogatók nem olvasnak végig mindent, hanem “letapogatják” a tartalmat. Emiatt használj sortörést, kiemelést, felsorolásokat, és a linkek jól láthatóan különüljenek el a többi tartalomtól, például így:

“A motivator.ma oldalon számtalan hasznos tippet olvashatsz, például a sikeres céges blog működtetéséhez. ”

5. Az aktuális kínálatod legyen könnyen elérhető!

A látogatók a kezdőoldalad kiemelt felhívásaira általában emlékeznek később is, de ha az adott felhívás lekerül a címlapról, már csak nehezen találják meg azt.  Így az aktualitásokat listázd ki jól látható helyen! A vizualitás segítse, ne pedig akadályozza a navigálhatóságot.

Kerüljük a túlzott kiemeléseket!
Kerüljük a túlzott kiemeléseket!

6. Kerüld a túlzott kiemeléseket!

Hibás elgondolás az, hogy a weboldal minden egyes részét keretekkel, illusztrációkkal, hatalmas betűkkel kell kiemelni. Nézd csak meg az Apple.com, vagy a Nike.com letisztultságát. A túlzott csicsázást design-nak fogják nézni a látogatóid, és inkább a hasznosnak tűnő  részeket fogják keresni.

7. Használj beszédes képeket!

A képek nagyon kifejező kommunikátorok, és elősegítik a konverziót, azonban puszta dekorációként, vagy irreleváns elemként zavaró hatásúak lehetnek.

Hol használj képeket?

– A fent említett bemutatkozó részben (2-es pont) mutasd be a munkatársakat fotókkal is, erősítsd így a bizalmat,

– A termékeknél: webáruházak esetén nagyon lehangoló, ha a termékről nincs kép (“termékfotó nem elérhető”);

– A céges blogban illusztrációként is használhatsz képeket, a mondanivalót egy-egy kapcsolódó képpel jól lehet hangsúlyozni;

– A design részeként, erre példákat itt találhatsz.

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság