7 tipp, hogy több minőségi kapcsolatod legyen

kapcsolatepites

Egy cég számára az egyik legfőbb érték a jó kapcsolati rendszer.  Ennek kialakítása idő és energia igényes feladat, de megkerülhetetlen.

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

Íme néhány tipp, hogy jól csináld:

1. Személyes találkozók

A személyes találkozók haszna, hogy közelebbi kapcsolat alakul ki a felek között. Minél kötetlenebb egy ilyen találkozó, annál több lehetőség adódik más témákról való társalgásra. Ez ezért fontos, mert így közös pontokat lehet találni, közös érdeklődést, közös véleményeket, amik szorosabbra fűzheti az együttműködést. Nyilvános helyen, kávézóban nagyon könnyű kötetlenebb beszélgetésbe elegyedni.

2. Szorosabb kapcsolatok

Minél többet beszélgetsz egy partnerrel, minél jobban megismeritek egymást, annál könnyebben jutsz el az ő partnereihez, ezzel újabb kapcsolatokra teszel szert. Fontosabb ünnepeken, például év végén érdemes egy e-mail küldeni, ezzel is jelezve partnereinknek, hogy jelen vannak a cégünk mindennapjaiban.

3. Jelenlét

Legyél ott annyi rendezvényen, összejövetelen, ahányon csak tudsz, főleg, ha ezeket meglévő vagy leendő partnereid szervezik vagy ők is ott lesznek. Ilyen alkalmakkor szintén könnyű a kötetlen beszélgetések alkalmával újabb ismeretségeket kötni és szorosabbá tenni az együttműködéseket. Ráadásul egy-egy ilyen alkalommal lehetőséget adsz másoknak, hogy ők is felvegyék veled a kapcsolatot.

4. Konkrét keresés

Az internet világában már lehetőség van a számítógép előtt ülve konkrétan egy területre koncentrálva új partnereket felkutatni. A kapcsolatot telefonon próbáld meg felvenni, mert sokszor nem válaszolnak az e-mailekre, ráadásul aki nem mer vagy lusta telefonálni, nem lehet túl hasznos partner, ne így mutatkozz be! A telefonos megkeresés után jöhet a már említett személyes találkozó.

5. Ne légy túl tolakodó!

A kapcsolatok szorosabbra fűzésénél törekedj arra, hogy ne legyél túl tolakodó, túl barátságos, mert nagyon kellemetlen lenne neked is egy ilyen ember. Csak annyira nyiss, amennyire az neked is megfelelne mástól.

6. Légy tekintettek a partnerek érdekeire is

Döntéseidnél figyelj arra, hogy partnereid érdekei ne sérüljenek a szükségesnél jobban, lehetőleg egyáltalán ne. Ha odafigyelsz erre, méltányolni fogják és ők is szem előtt tartják a te érdekeidet. Értesítsd őket a rájuk is kiható eseményekről, például egy adóvizsgálatról, mert ilyen esetekben a partnereket is meg szokták vizsgálni.

7. Iratkozz fel a köztartozásmentes cégek listájára!

Komolyabb partnerek hajlamosak utánanézni azoknak, akikkel együtt kívánnak működni. Érdemes tehát nyilvánvalóvá tenni, hogy a céggel minden a legnagyobb rendben. Kérd meg a könyvelődet, hogy írjon kérvényt, melyet az adóhatóság elbírál és ha valóban nincs köztartozásod, felkerülsz a listára. A listát egyébként neked is érdemes nézegetni.

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság