A 6 legáltalánosabb weblap hiba…

Az online üzleti világban egy-egy cég elsőként a weblapján tesz kísérletet a vásárlók megnyerésére, mi több, egy webáruház esetében a weblap maga a cég.

Egy webáruházat megnézve a felhasználói felület a marketinganyag, a bolt belső és külső része, az eladószemélyzet és a vétel utáni támogatás egybeforr.

Ez azt is jelenti, hogyha weblapunk és az aloldalaink nem elég felhasználóbarátak, vagy éppen az interneten nem található meg a keresőban , az éppen olyan, mintha egy toronyház 29. emeletén lenne eldugva az üzletünk… itt pedig senki nem talál rá.

A weboldalak nagy része azért használhatatlan, mert olyan emberek készíti, aki bár ismerik a HTML5/CSS3, az Adobe Photoshop titkait, mégsincs lövésük a felhasználók igényeiről.

Milyen alapvető hibát fordulnak elő a webtervezésben?

Bolti tükörkép

A webshopunkra úgy tekintőnk, mint egy sima termékkatalógusra, ahelyett, hogy úgy tekintenénk rá, mint eszközre amely alapjaiban változtatja meg az üzlet lebonyolításának módját.

Projektirányítás

Gyakori hiba, hogy úgy építünk fel egy webes projektet, mintha egy szokásos vállalati ügymenet lenne. Ez lassúsághoz, következetlenséghez vezet. A weboldalunkat kezeljük úgy, mint egységes  fogyasztóifelületi-projektet, amely állandó fejlesztést, gyors reakciókat és folyamatos csiszolgatást kíván.

Információelrendezés

Sokan úgy építik fel a weboldalukat, hogy az a cég struktúráját adja vissza, miközben a helyes megközelítés a felhasználók igényeire, az információs terünkről alkotott megértésükre és véleményükre összpontosít.

Linkek szerkezet a világhálón
Egyetlen weblap sem magányos sziget

Oldaltervezés

Szintén hiba, ha olyan weboldalt készítünk, amelyek csak a vállalati bemutató során teljesít jól. Az ilyen belső prezentációk nem veszik figyelembe a tényleges használati reakcióidőket, ami az alkalmazhatóság legkomolyabb ismertetőjele.

Tartalomtervezés

Hiba, ha ugyanolyan stílusban publikálunk, mint ahogy a nyomtatott világban megszoktuk. Az online olvasók gyorsabban szeretnék megtalálni a lényeget, ehhez igazodjanak a cikken belüli tagolások, kiemelések is! A látogatók ma már inkább csak letapogatják a szöveget, és ami érdekli őket, azt olvassák el.

Hivatkozási stratégia hiánya

Szintén komoly hiba, ha úgy vesszük saját weblapunkat, mintha csak ez létezne a világhálón. Vagyis: nem hivatkozunk más oldalakra, kapcsolódó hasznos írásokra.  Ne feledjük: az internet a hipertexten (linkeken) alapul, és egyetlen weboldal sem lehet magányos sziget, mindannyian örök összeköttetésben élünk…

Az internet olyan média, amely új megközelítést kíván tőlünk.

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság