A legjobb munkaerőt keresed egy induló vállalkozáshoz? 3 tipp, hogy megtaláld!

a-legjobb-munkaerot-keresed-egy-indulo-vallalkozashoz-3-tipp-hogy-megkaphasd

A „tehetségért vívott háborúban” különösen a fiatal vállalkozások számára jelent kihívást, hogy vonzó munkáltatóként tekintsen rájuk a friss munkaerő.

Míg a nagyvállalatok munkaadóként azzal szereznek pontot, hogy már bizonyították túlélésüket a munkaerőpiacon, az induló vállalkozások általában nemcsak fiatalok, hanem kicsik és tapasztalatlanok is. Új piaci szereplőként ritkán rendelkeznek márkaismertséggel.

Emiatt nagyobb bizonytalanságot és kockázatot jelentenek a munkavállalók számára, mivel nem egyértelmű a termékek iránti kereslet. A jelentkezők bizalma az induló vállalkozásokban ezért sokkal alacsonyabb, mint a nagy multinacionális cégekben.

A jó hír azonban, hogy léteznek olyan jól bevált stratégiák, amelyekkel felkeltheted a tehetséges munkavállalók érdeklődését még fiatal cégként is. Lássuk a lehetőségeket!

a-legjobb-munkaerot-keresed-egy-indulo-vallalkozashoz-3-tipp-hogy-megkaphasd

1. Mutasd meg vállalkozásod egyediségét!

A lapos hierarchia lényege, hogy az összes alkalmazott a keresztnevén szólítja a másikat. Ez rendkívül otthonossá, vonzóvá teheti a munkahelyet egy jó munkaerő számára. Különösen akkor, ha a vezetők és a dolgozók gyakran töltik együtt az időt még munka után is.

Mesélj nekik ezekről egy toborzóvideóban vagy még jobb: hívd meg a jelentkezőket is egy ilyen munka utáni összejövetelre. Így nemcsak a vállalkozásod tűnik elérhetőnek, mint munkáltató, hanem ki is emelkedik ezáltal a tömegből.

A rugalmas munkaidő és a mobil munkavégzés további olyan tényezők, amelyekkel inspirálhatod a potenciális jelentkezőket.

A munkaszervezés szabadsága vonzó munkatényező, különösen az Y és a Z generáció számára. Ha alkalmazottjaid például otthonról dolgozhatnak, vagy a hét bármelyik napját kivehetik és szombaton dolgozhatnak helyette, akkor erről a vonzerőről már az álláshirdetésben tudniuk kell a potenciális jelölteknek.

a-legjobb-munkaerot-keresed-egy-indulo-vallalkozashoz-3-tipp-hogy-megkaphasd

2. Vonzd be a megfelelő jelölteket!

Ha kezdettől fogva egy hullámhosszon vagy a jelentkezővel, az vonzóvá teszi cégedet. Ugyanakkor növeli annak a valószínűségét, hogy megfelelő munkatársat találsz, aki jól illeszkedik a vállalati kultúrához és a csapathoz.

Ezért igyekezz olyan jelölteket bevonzani, akik hasonlóan gondolkodnak, mint te. Például létezik olyan jelentkező, aki szívesen vinne kutyát vagy macskát az irodába. Mások számára érdekes munkáltatói szolgáltatás az ingyenes nyakmasszázs vagy jógaóra az ebédszünetben.

3. Célzottan építsd a megbízhatóságodat!

Cégednek hitelességet és megbízhatóságot kell sugároznia a jelentkezőkkel folytatott külső kommunikációban. Ennek egyik módja, ha az alapító személyiségét helyezik előtérbe.

Vonzó lehet például a leendő munkatársak számára, ha a vezérigazgató elit egyetemen végzett, vagy egy ismert cégnél töltött be vezetői pozíciót. A vezető iskolai végzettsége vagy szakmai tapasztalata pozitív hatással van az induló vállalkozás munkáltatóként való megítélésére.

Egy másik lehetőség a megbízható partnerekkel való együttműködés.

Az induló vállalkozást erkölcsileg vagy anyagilag támogató cégek, illetve befektetők imázsa és ismertsége pozitívan hat az induló munkaadói márkára, és ezáltal vonzóbbá válik munkáltatóként.

Forrás

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság