A luxusautók 5 legjobb jellemzői, amelyek növelik az autó vezetésének az élményét és a biztonságot

a-luxusautok-5-legjobb-jellemzoi-amelyek-novelik-az-auto-vezetesenek-az-elmenyet-es-a-biztonsagot

A luxusautókért kifizetett gyakran csillagászati összegek nem pusztán az exkluzív külső és belső megjelenést, de egy sor különleges innovációt is magukban foglalnak. Nézzük, melyek azok az ellenállhatatlan fejlesztések, amelyek napjainkban a leginkább csalogatják a milliomosokat.

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

1. Masszírozó ülések

A nagy távolságok levezetése nem csupán szellemi, de jelentős fizikai megterhelést is jelentenek. Az órákig tartó, egy pozícióban történő ülés leginkább a hátat és a nyakat terheli. Mi is lehetne erre a legjobb orvosság, mint a masszírozó ülés? A fejlesztésnek köszönhetően nincs több sajgó derék vagy merev nyak, a vezetést követően frissen és felüdülten szállhatsz ki az autóból.

2. Illatadagoló

Az exkluzív szállodák közösségi tereinek frissítő illatosítása az autóipart is utolérte. Az émelyítő, visszapillantó tükrön himbálódzó légfrissítők korszakának vége, helyette itt vannak a saját illatadagolóval rendelkező luxusautók. Az illatot akár a hangulatodnak megfelelően is változtathatod. Ellazulnál, feltöltődnél, koncentrálni szeretnél? Semmi akadálya!

3. Biztonság

Talán hangsúlyozni sem szükséges, hogy az egyik legkeresettebb fejlesztés a vezető és az utasok biztonságát célozza. Szerencsére a luxusautókat gyártó cégek gondosan ügyelnek rá, hogy mindig a legújabb technológiai fejlesztéseket építsék be járműveikbe. Ezekben az autókban alapfelszerelésnek számít az automatikus vészfékezési rendszer (AEB), a sávelhagyás- vagy a holttér figyelmeztetés.

4. Menekülést biztosító rendszer

Balesetek sajnos még a luxusautókkal is előfordulhatnak, és ilyenkor a legfontosabb, hogy minél hamarabb elhagyhasd a járművet. Néha egy ütközés olyan szerencsétlen módon következik be, ami megnehezíti a kiszállást, ilyenkor a menekülést biztosító rendszer szó szerint életet menthet. A fejlesztés alternatív útvonalat biztosít a menekülésre. (Rendszerint a kocsi hátsó részét.)

5. Üzemanyag fogyasztás

A luxusautók és az erős motorok elválaszthatatlan társak. A V6-os és V8-as motorok pedig nem pusztán sokat fogyasztanak, de az esetek többségében prémium üzemanyagot is igényelnek. Igen, ez költséges mulatság lehet. Szerencsére a probléma a tervezők figyelmét sem kerülte el, és a sok sebességes, optimális fordulatszámot biztosító váltókkal igyekeznek válaszolni a bikaerős motorok okozta kihívásokra.

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság