A nyugalom titka: digitális helyett “mutatós” óra

Az analóg szebb is

Aki állandóan a határidők nyomása alatt dolgozik, könnyen kerül stresszes helyzetbe. Mind gyakrabban néz rá a mobiljára, a tabletjére, vagy a számítógépére az időt ellenőrizni. Azonban a stresszen lehet segíteni: digitális óra helyett analóg időmérő kijelzést használj!

Digitális időmérés

A digitális időmérést úgy kell elképzelni, mintha egy végtelen felületre hullanának vízcseppek egymás után. Ez fárasztó, hiszen miatt az emberi agynak folyamatosan számolgatni kell az eltelt és a rendelkezésre álló időt.

A kiterjedés nélküli idő (végtelen felület) stresszeli, idegesíti, bizonytalanná teszi a szűk határidőkkel dolgozókat.

Az analóg szebb is
Az analóg szebb is

Az analóg megjelenítés jobb

Az analóg időmérést ezzel szemben úgy kell elképzelni, mintha a fenti vízcseppek egy pohárba hullanának.

Mivel az analóg óra fizikai jelzőkkel ruházza fel az időt (terjedelem, arányok, számok közötti távolság), így ezek a fizikai jellemzők egyfajta “útjelzők” lesznek, vagyis az agynak kevésbé kell számolgatnia, és sokkal nyugodtabban képes kezelni az időt. (Üzlet& Pszichológia nyomán)

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság

Mi az a Luxus valójában?

A luxus a nagy kényelem vagy elegancia állapotaként definiálható, különösen, ha drága anyagokat vagy kényelmi szolgáltatásokat

Művészet, Mint Befektetés

Milyen típusú műalkotások a legeladhatóbbak ma? Nehéz megmondani, hogy milyen típusú művészet a legjobban eladható, mivel