A sikeres cikkmarketing 10 lépése

Blogolsz? Híroldalt üzemeltetsz? Profitálni szeretnél belőle? Akkor úgy is kell gondolkodnod. Ez nem lehet nyűg, vagy kötelező robotmunka. A sikerhez az kell, hogy élvezd a cikkírást, és akkor az olvasó is élvezni fogja  a cikkeket.

10  lépés a sikeres cikkmarketinghez:

  • 1. Ismerd meg az olvasóidat: egy jó cikkíró/blogger ismeri a célközönségét. A Sztori magazin például kitalált egy hölgyet, aki a “Piroska” névre hallgat, és vidéken élő háziasszony. Az írók a cikkeiket ennek a Piroskának írják, és meglehetősen sikeresek. Alkosd meg te is azt a személyt, aki a célcsoportodat testesíti meg és neki írd a cikkeidet!
  • 2. Legyen konkrét alaptémád: ha már megvan, hogy kinek írsz, akkor találd ki azt is, hogy miről írsz neki. Ne csak magadról, vagy a cégedről írj, hanem a számára hasznos történésekről, eseményekről. Céges blog esetén gyúrd össze a célcsoportod problémáit a világ érdekes eseményeivel, és kínálj nekik megoldást!
  • 3. Írj magadnak is írói naptárat: tervezd meg előre konkrétan, hogy milyen gyakran írsz különböző témákról, különböző csatornákon.
  • 4. Készíts érdekes, kapcsolódó interjúkat: próbálj meg elérni elismert személyeket, akár emailben is tehetsz fel kérdéseket. Kezdő bulvárbloggerként néhány éve Dopemannak küldtem pár kérdést, és ő – láss csodát – két napon belül válaszolt mindre.
  • 5. Használj multimédiás tartalmakat: a szöveg mellé ágyazz be képeket, videókat is. Minél izgalmasabb vagy, annál jobb! Használj meghökkentő fotókat, vagy rövid trendi videókat is.
Használj sokatmondó képeket!
Használj sokatmondó képeket!
  • 6. Használj beküldött cikkeket is: ha a felhasználókat is sikerül bevonni a “tartalomgyártásba”, ők hűségesebb olvasókká válnak, gyakrabban jönnek vissza, a te cikkeid pedig színesebbek lesznek.
  • 7. Engedélyezd a hozzászólást: növeld az interakciót, hagyd, hogy szabadon tegyenek fel kérdéseket az olvasók, sőt bátorítsd őket erre!
  • 8. Válaszolj mások blogbejegyzéseire: érdemes néha mások sikeresebb cikkeire választ írni, mert ez is hozhat látogatókat. Nem értesz egyet egy blogerrel? Írd meg nyugodtan!
  • 9.  Használd fel újra a tartalmadat: a korábbi, sikeres posztjaidól írj visszatekintést, akár úgy, hogy egy cikkbe szeded össze: “A hónap legsikeresebb cikkei!”.
  • 10. Használj csalit: ha több csalit (ebook, mp3, ingyenes tanácsadás) használsz, több olvasód is lesz. Üzemeld be a blogértesítést is.

Kérdésed van? Tedd fel bátran! 🙂

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság