A világ leggazdagabb hölgyei 2022-ben

a-vilag-leggazdagabb-holgyei-2022-ben

A Forbes magazin minden évben közzéteszi a világ leggazdagabb hölgyeinek listáját. Mint kiderült, a dobogó első tíz helyezettjének együtt jelenleg több mint 420 milliárd dollárja van, ami egészen elképesztő teljesítmény. Hogy mégis kik ők? Lássuk fordított sorrendben:

a-vilag-leggazdagabb-holgyei-2022-ben
1200675

10. hely: Iris Fontbona (Chile)

Iris Fontbona 2022-ben a 10. leggazdagabb nő a világon, ezzel kiszorítva Abigail Johnsont. Fontbona bányász- és ingatlanvállalkozó, nem mellesleg pedig Chile leggazdagabb embere a maga 23,3 milliárd dolláros vagyonával.

9. hely: Gina Rinehart (Ausztrália)

A Guardian szerint a bányászati ​​vállalkozó vagyona 23,6 milliárd dollár és ő egyben Ausztrália legnagyobb földbirtokosa is. Ennek megfelelően 9,2 millió hektár földterülettel rendelkezik, ami a kérdéses kontinens teljes földterületének 1,2 százaléka.

8. hely: Susanne Klatten (Németország)

Susanne Klatten jelenleg Németország leggazdagabb hölgye, világszinten pedig a nyolcadik helyen áll. Becsült nettó vagyona 27,7 milliárd dollár, és testvérével, Stefan Quandttal együtt birtokolja a BMW autógyártó cég közel 50 százalékát. Ezek a társasági részvények még szülei, Herbert és Johanna Quandt örökségéből származnak.

7. hely: Yang Huiyan és családja (Kína)

Yang Huiyan a maga 29,6 milliárd dolláros vagyonával a leggazdagabb nő Kínában, és a hetedik helyen áll a világ legvagyonosabb hölgyeinek listáján. Édesapja, Yeung Kwok Keung már 1997-ben 58 százalékos részesedést adott neki a Country Garden ingatlantársaságban, amellyel vagyona nagy részét rögtön megalapozta.

6. hely: Jacqueline Mars (USA)

Forrest Mars lánya és a Mars Incorporated alapítójának unokája a világ leggazdagabb hölgyeinek 2022-es rangsorában a hatodik helyen végzett. A Mars Inc. leginkább csokoládéiról ismert, de olyan gigavállalatok tartoznak még a cégcsoporthoz, mint az Uncle Ben’s. A Jacqueline Mars értéke 31,3 milliárd dollár.

a-vilag-leggazdagabb-holgyei-2022-ben

5. hely: Miriam Adelson (USA)

Miriam Adelson izraeli-amerikai orvos a jelenlegi rangsorban az ötödik helyen áll 38,2 milliárd dolláros vagyonával. 1991-ben férjhez ment Sheldon Adelson kaszinómágnáshoz, akinek a vagyonát később megörökölte. A legutóbbi rangsorhoz képest mintegy hétmilliárd dollárral tudta növelni vagyonát.

4. hely: Julia Koch és családja (USA)

Julia Koch nem más,mint David Koch, az egykori amerikai politikus és vállalkozó özvegye, vagyona pedig a becslések szerint 46,4 milliárd dollár. A David H. Koch Alapítvány elnöke ezzel a negyedik helyen áll a „Forbes” rangsorban.

3. hely: MacKenzie Scott (USA)

MacKenzie Scott, korábban MacKenzie Bezos amerikai író, az Amazon alapítójának, Jeff Bezosnak a volt felesége. A válás után megszerezte az Amazon részvényeinek 25 százalékát, és most a világ leggazdagabb női között a harmadik helyen áll, mintegy 53 milliárd dolláros vagyonával.

2. hely: Alice Walton (USA)

Alice Walton 2022-ben is a világ második leggazdagabb nője. A néhai Walmart-alapító, Sam Walton lányának vagyona 61,8 milliárd dollárra becsülhető. Testvéreivel, Robson Waltonnal és Jim Waltonnal szemben azonban nem vesz részt a Walmart üzletében, hanem a művészet kommunikálására koncentrál.

1. hely: Francoise Bettencourt-Meyers (Franciaország)

Édesanyja, Liliane Bettencourt halála után Francoise Bettencourt-Meyers lett a nagyapja által alapított L’Oreal cég egyedüli örököse. Körülbelül 73,6 milliárd dolláros vagyonával jelenleg ő a világ leggazdagabb hölgye.

Forrás

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság