Adományoznál? 6 lépés a jó startégiához

A cégtulajdonosok közt még ma is sokan vannak, akik nagy szívvel vannak megáldva és szívesen adakoznak különböző nemes célokra. Az adományozásnak azonban nem csak fogadói, hanem adakozói oldalról is nagy haszna van, ha megfelelően kerül lekommunikálásra. Ez nem ördögtől való, hiszen még a pápának is van marketingese…

Hogyan adományozz helyesen?

A legfontosabb, hogy készíts igazi stratégiát. Ha van stratégiád, akkor van mit összhangba hoznod a céged arculatával, szemléletmódjával, tevékenységeivel, illetve adományozóként alaposan át tudod gondolni, hogy, kinek, mire, miért, hogyan, mit, mennyit adsz, és az eredményeket is pontosan követni tudod.

Ezen kívül láthatóvá válik a hozzáadott érték is, ami nélküled nem jöhetett volna létre.

1. Elemezd a helyzetet

Először is felül kell vizsgálni a a tulajdonosok, döntéshozók eddigi adományozási gyakorlatát, és a konkurensek adományozási szokásaival is össze kell hasonlítani azt. Gondold át, hogy a múltban mennyire volt hatékony a nagyvonalúságod.

2. Határozd meg a célt

Le kell fektetned a céged arculatával leginkább azonosuló missziós célt és látomást, majd az ezekhez legjobban illő eszközöket kell meghatároznod.

3. Határozd meg a célcsoportot

Ki kell választanod azt a támogatott célcsoportot, hiányterület, amit a szektorod fogyasztó leginkább ismernek.

4. Határozd meg az adományt

El kell döntened, hogy milyen eszközöket, vagy pénz esetén mekkora összeget juttatsz el a célcsoportnak. A támogatás formáját mindig igazítsd a célcsoport szükségleteihez!

5. Alakíts ki pályázati rendszert

Az adományt ne „csak úgy” add, hiszen nagyon sok területen vannak ma hiányok. Vezess be pályázati rendszert, és a menedzselői hátteret is alakítsd ki.

6. Elemezd az eredményt

Ahhoz, hogy az adományod a megfelelő helyre el is jusson, és a visszhangja is elérje a célokat, mindig mérd a hatékonyságát.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság