Adwords kampány mutatók – mire valók?

Adwords: csak a kattintásokért kell fizetni!
Adwords: csak a kattintásokért kell fizetni!

Aki gyorsan szeretne vevőket szerezni az internetről, annak érdemes a folyamatos keresőoptimalizálás és tartalommarketing mellett PPC hirdetésekkel is megpróbálkoznia, főleg a Google Adwords rendszerrel.

PPC (Pay-Per-Click) hirdetések közé tartozik a Google Adwords, ami azt takarja, hogy csak és kizárólag akkor kell fizetnie a hirdető cégnek, hogyha rákattintottak a hirdetésre.

CPC (Cost Per Click) azt mutatja meg, mennyi költség esik egy kattintásra. Ez az összeg a Google által előírt legkisebb összeg (2 forint) és a között a maximum összeg között áll, amit te adtál meg.

A mértékét különböző tényezők befolyásolják: a hirdetés érkező oldalának hatékonysága, vagyis milyen minőségű és konverziót elérő oldalra érkezik a látogató, illetve mekkora az adott kulcsszóra való verseny. Leginkább ez a két szempont kialakítása határozza meg az Adwords kampány sikerességét.

Adwords: csak a kattintásokért kell fizetni!
Adwords: csak a kattintásokért kell fizetni!

Kampány mutatók:

Az alábbi mutatókat alkalmazzák az Adwords mérésére:

  • Átkattintási arány: a rákattintások és a hirdetésmegjelenési száma között arány. Például, ha az arány 5%-os, akkor az azt jelenti, hogy minden huszadik hirdetés megjelenítésre klikkelnek rá az emberek.
  • Egy ügyfél megkeresésére jutó költség: (CPL) ez az összeg úgy jön ki, hogy a hirdetési kampány költségét elosztjuk a megkeresések számával. Ezt lefordíthatjuk “egy ügyfél megkeresési árának“, ez azt tükrözi, hogy az összes kiadást még el kell osztani az UV számlával. Az UV “egyedi látogató”-t jelent, aki ténylegesen belépett a weboldalra.
  • A tranzakció ára: (CPT) Azt mutatja meg, hogy a hirdetésre kattintó látogató végrehajtott-e az oldalon tranzakciót. A CPL egyértelműen nagyobb, mint ez a szám. Az alábbi képlet érvényes erre az esetre: összkiadás osztva a vásárlók számával.

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság