AdWords update: fókuszban a mobil kampányok!

Ha ma építenénk fel az AdWords rendszert, vajon hogyan nézne ki?” Erre a kérdésre kezdte el kutatni a választ Nick Fox termékfejlesztési alelnök (Google) és csapata 2012-ben. Az eredményt most tették közzé, és egyben bejelentették azt is, hogy a kampánykezelést egyszerűbbé válik, valamint szeretnék, ha a mobilmarketing a kis-és közepes méretű vállalkozások körében jobban elterjedne.

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

A PPC marketingesek már hozzászokhattak, hogy egy-egy AdWords kampány optimalizálása, targetálása sok ideig eltart.

A továbbfejlesztett AdWords rendszerben (a mostani álláspont szerint) meg lehet majd adni, hogy a különböző kampányok, milyen felhasználói készülékeken, hol (milyen vonzáskörzetben) és mikor jelenhetnek meg, ráadásul mindezt egyszerűbben (vagy sem?), mint eddig.

Íme egy példa az új AdWords-ről:

A Trend Kávézó szeretné elérni a közelében reggelizési lehetőségeket kereső embereket, akik a [kávé] vagy a [reggeli] szavakra keresnek rá okostelefonjukon. A kávézó ezek alapján a kattintási licitet beállíthatja úgy, hogy ha:

  • az adott személy 1 kilométernél közelebb van, akkor 25%-kal többet fizet,
  • az adott személy 11 óra után keresgél, akkor 20%-kal kevesebbet fizet,
  • az adott személy okostelefonról keresgél, akkor megint csak 50%-kal többet fizet kattintásokért.

Ezeket a lehetőségeket egyetlen kampány indítása alatt be lehet állítani az összes kulcsszóra.

Mindent egy helyről
Mindent egy helyről

Növekvő mobilos trendek

A Google tovább szeretné növeli piaci részesedését a mobil hirdetések körében. Larry Kim, a a WordStream alapítója és műszaki igazgatója szerint jelenleg nemcsak a mobilos hirdetések telepítési és üzemeltetési folyamata bonyolult, hanem a konverziókövetés is és a ROI számítás is, ami nagy visszatartó erővel bír.

Kim hozzátette: a kisvállalkozások mintegy 4-5%-a fogadja csak el a mobil hirdetési megoldásokat az összetettségük miatt. Azonban a továbbfejlesztett kampányokkal a Google sokkal egyszerűbb és vonzóbb lesz a kisvállalkozások számára is.

Adwords licit hely szerinti targetálással
Adwords licit hely szerinti targetálással

A Google három fő irányvonalon fejleszti az AdWords-öt:

  1. Egyszerűsített beállítások: egyetlen felületről kezelhető a hirdetés megjelenítéshez optimalizált hely, napszak, és az eszköz típusa is.
  2. Testre szabott hirdetési típusok (kontextusok) szerint, hogy a felhasználó mikor, hol és hogyan keres.
  3. Jobb konverziókövetés: a konverzió jól mérhető pl. a telefonhívások, vagy a reklámozott alkalmazások letöltése által is.

A Google szóvivője szerint még a boltba (vagy a fenti reggelis példánál a kávézó) való látogatást is mérni tudják majd.

A teljes cikk ITT olvasható el.

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság