Mi az affiliate marketing?

Internetes pénzkeresés: aki a honlapjával szeretne pénzt keresni, az sokféle technikát kipróbálhat, saját termék értékesítését, kiteheti más vállalkozások hirdetéseit megjelenítés, vagy éppen eladás utáni jutalék alapon. Ide tartozik az affiliate marketing.

Az affiliate marketing az online kereskedő és az affiliate partnerek (hirdetést megjelenítő személyek) közti speciális értékesítési kapcsolat. Az affiliate partnerek hirdetik a kereskedő árucikkeit, és potenciális vásárlókat irányítanak a kereskedő weboldalára. Ha az átirányított látogató vásárol, a kereskedő jutalékot fizet az affiliate partnernek.

Az affiliate marketing három fő típusa

Pay Per Sale (PPS) – kifizetés az eladások után

A PPS megoldás esetén a tényleges eladások után kap jutalékot (százalékot, vagy fix összeget) az affiliate partner. Optimális esetben a megjelenítő nem csak az azonnali vásárláskor kap pénzt, hanem akkor is, ha a vevő később is visszatér új terméket venni.

A PPS rendszer rögzíti, hogy a vevő honnan jött, ma ez a legnépszerűbb megoldás.

A PPS az eladások után fizet
A PPS az eladások után fizet

Pay Per Lead (PPL) – kifizetés a regisztrációk után

Az értékesítő itt nem vásárlások után kap jutalékot, hanem egyéb akciók után, ilyen lehet a hírlevélre való feliratkoztatás. Pl.: minden 50 feliratkozó után jár egy fix jutalék.

Pay Per Click (PPC) -kifizetés átkattintás után

A PPC rendszer az egyedi átkattintásokat figyeli, és az affiliate partner 50-100 vagy akár 1000 kattintás után kap egy előre megbeszélt összeget. Ez a módszer kevésbé jó a megjelenítőknek, illetve a hirdetőt is könnyű kijátszani.

Az affiliate programokhoz általában ingyenes a csatlakozás. Regisztráció után minden egyes megjelenítő kap egy egyedi kódot, amit minden hirdetésbe be kell illeszteni. Amikor a kereskedőhöz ezen a kódon keresztül érkezik a vevő, a rendszer megjegyzi a látogató IP címét és az affiliate azonosítót. Ha a vásárlás ténylegesen megtörténik, a rendszer rögzíti, kinek és mennyi jutalék jár.

Ilyen hazai rendszer a magyar affiliate.hu is.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság

Mi az a Luxus valójában?

A luxus a nagy kényelem vagy elegancia állapotaként definiálható, különösen, ha drága anyagokat vagy kényelmi szolgáltatásokat

Művészet, Mint Befektetés

Milyen típusú műalkotások a legeladhatóbbak ma? Nehéz megmondani, hogy milyen típusú művészet a legjobban eladható, mivel