Apocalypse Juggernaut – Ilyen egy modernkori 850 lóerős 6×6-os fenevad!

apocalypse-juggernaut-ilyen-egy-modernkori-850-loeros-6x6-os-fenevad

Az apokalipszis, azaz a végítélet szó kifejezetten baljóslatú érzelmeket válthat ki, de egy 6×6-os egyedi terepjáró vonatkozásában azt sejteti, hogy egy igazi fenevaddal lesz dolgod. A Juggernaut pedig pontosan az, amire számítasz: brutális megjelenése erőt és magabiztosságot sugall.

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

apocalypse-juggernaut-ilyen-egy-modernkori-850-loeros-6x6-os-fenevad

A tekintetet azonnal rabul ejtik a 22 hüvelykes, küllős SFJ felnik, amiket szinte átölelnek a 40 hüvelykes gömbölyű abroncsok. A hatkerékhajtású Juggernaut első és hátsó kerekei a sokak által ismert és bizonyított Dana 60-as tengelyekhez kapcsolódnak, míg a középső tengely teljes mértékben az Apocalypse fejlesztése. Az egyedi innováció nem véletlen, a terepjáró középső tengelyének maximálisan igazodnia kell a hatkerékhajtáshoz.

A felfüggesztés a legszélsőségesebb terepviszonyokkal is képes megbirkózni. A széles kivágások és a trapézalakú terek következtében az abroncsok akadálytalanul végezhetik a dolgukat akár 10 méteres ugráskor is. (Ezt a fejlesztők több mint 50 alkalommal tesztelték a terepjárón.)

apocalypse-juggernaut-ilyen-egy-modernkori-850-loeros-6x6-os-fenevad

Vad külső, vadabb belső

A karosszéria még többszöri rápillantásra is képes zavarba hozni a szemlélőt. Az orr- és farrész szögletessége, a pengeéles szögek, a szigorú tekintet egyszerre elegáns és észvesztően vad. A terepjáró erejét a RAM TRX 6,2 literes Hellcat V8-as motor kölcsönzi, amelyet egy speciális tuning segítségével a gyártók 702 lóerőről 850-re emeltek.

Talán azt gondolnád, hogy ez a robosztus monstrum a súlya miatt elfelejtheti a sebességet? Hát nem! A Juggernaut a Torontótól Key Westig húzódó, közel 5000 kilométer hosszú Gumball Rallyn 193 km/h sebességet ért el, ami lenyűgöző teljesítmény egy hatkerekűtől. De nézzük, mit rejteget a fenevad gyomra!

apocalypse-juggernaut-ilyen-egy-modernkori-850-loeros-6x6-os-fenevad

A kényelemről és az esztétikáról plüss bőr és velúr kárpitozás gondoskodik. Az autóban megtalálhatók az elektromos ülések és tükrök, a térhangzásért pedig a Harmon Kardon technológia felel. Az extrák között szerepel a visszapillantó- és madártávlati kamera, a parkolási szenzor, a fűthető és hűthető ülés, valamint a panoráma napfénytető.

Végül nézzük, hogy mennyire kell a zsebedbe nyúlnod, ha egy Apocalypse Juggernaut 6×6 terepjárót szeretnél a garázsodban tudni. A végítéletnek átvitt és szó szerinti értelemben is ára van, amit meg kell fizetni. Az Apocalypse Juggernaut jelenleg 279 999 dollár körül mozog, ez átszámolva hozzávetőleg 110 millió 750 ezer forint.

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság