Az Adwords hirdetés ára: mennyibe kerül?

Adwords: ennyire azért nem bonyolult
Adwords: ennyire azért nem bonyolult

“Mennyibe kerül az Adwords?” Ez egy olyan kaliberű kérdés, mint a “Mennyi egy autó?“, vagy “Mennyibe kerül egy esküvő?“. Pontos választ csak pontos elképzelésre lehet adni. Az Adwords kerülhet havi 10 ezer forintba is, és 5 millióba is…

Konkrét válasz kell?

Nem azonosak az Adwords hirdetési kampányok árai. Leginkább a piaci verseny befolyásolja egy kulcsszó árát. Egy népszerű témában mint például az utazás, lényegesen drágább bekerülni a fizetett hirdetések közé, hiszen a nagy verseny miatt a kulcsszavak ára jóval drágább (mivel az Adwords hirdetések ára automata licitszerű megoldással kerül meghatározásra).

Adwords: ennyire azért nem bonyolult
Adwords: ennyire azért nem bonyolult

A tényezők, ami miatt az Adwords olcsóbbá válhat

  • A hirdetés relevanciája a keresett szóra;
  • Jó érkezési oldal: a hirdetésre kattintó azt kapja, amit szeretne;
  • Nagy átkattintási arány.

Ezen szempontok alapján a Google kialakítja az adott hirdetések minőségi mutatóját (0-10). Minél jobb minőségi mutatóval rendelkezel, annál kevesebbet kell fizetned a kattintásokért.

Az Adwords kampányok megtérülésében fontos szerepet játszik a jó beállítás, továbbá fontos, hogy elérd a magas minőségi mutatót, és fenn is tartsad azt. Nagy előnye, hogy bármikor és bármennyiszer változtathatsz a kampányon, nem úgy, mint a hagyományos reklámok esetén.

Mennyibe kerül az Adwords?

“Te vagy az, aki megmondja pontosan, hogy mennyit szeretnél költeni egy nap vagy hónapban.”

Amennyit költesz rá, annyiba fog kerülni a hirdetés.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság