Az Auchan felvásárolta fél Kelet-Európát

Auchan

Az Auchan – francia tulajdonú cég – felvásárolta a román Real üzleteket. A romániai ügylet egy állomása volt a kelet-európai terjeszkedésének, hiszen több kelet-európai országban is költekezett, egész bolthálózatokat felvásárolva. Összesen 1,1 milliárd eurót befektetve az új területekbe.

A francia hipermarket hálózat tavaly novemberben jelentette be, hogy Lengyelországban, Oroszországban, Romániában és Ukrajnában átvett összesen 91 Real hipermarketet, valamint Oroszországban és Romániában 13 bevásárlóközpontot.

Ezeknek a Real üzleteknek semmi köze a magyar Reál Élelmiszerlánchoz, hanem a német Metro kereskedelmi lánc egységei voltak.

A most lezárult tranzakcióval az Auchan 252 ezer négyzetméter eladóteret, három logisztikai egységet és több mint tízezer alkalmazottat vásárolt meg.

Auchan

Az Auchan Európában a tizedik legnagyobb kiskereskedelmi hálózat, mely 13 országban működik.

Összesen 287 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

Az élelmiszer forgalmazásán kívül van még érdekeltsége a kiskereskedelmi ingatlanokban (Immochan), valamint a banki területen is (Banque Accord Oney), de érdekeltsége van az e-kereskedelemben, és minimális érdekeltsége van egyéb területen is.

Az Auchan csoport a tavalyi évben 60,2 milliárd euró árbevételt könyvelhetett el.

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság