Az internetes siker 5 tényezője

Ha meghalljuk az „internetes siker” kifejezést, egyből elkezdünk gondolkodni, hogy vajon miként is lehet ezt elérni, és feltesszük magunknak a kérdést: „Vajon nekem is sikerülne„?

Mi lehet az oka annak, hogy az egyik weboldal sikeres lesz, a másik pedig nem?

Miért van az, hogy azon weboldalak sem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket, melyek sokkal profitábilisabbnak ígérkeznek, mint a konkurenciáé, ami meg persze mindenki kedvence lett?

A következőkben felsorolunk öt sikertényezőt, amelyek mind-mind elengedhetetlenül fontosak, és hisszük, hogy a fenti kérdésekre ezek választ adnak.

1. Kitartás, mint sikertényező

Elsőre közhelynek hangozhat, azonban tényleg igaz, hogy ha valamiért kitartóan és sokáig dolgozunk, az sikert arat előbb-utóbb.

„A siker ott indul, ahol a többiek feladják.”

A statisztikák azt mutatják, hogy aki igazán jó weboldalt képes építeni, és online vállalkozását komolyan veszi, akár fél éven belül tud pénzt keresni vele; viszont ugyanez a siker azoknak, akik nem ölnek bele kellő energiát, csak egy év múltán, vagy akkor sem születik meg.

Persze azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy a kitartás önmagában elegendő, hiszen kellő szakmai ismeret nélkül nehéz lesz bármit is kezdeni az interneten.

2. Megfelelő tartalom, mint sikertényező

Az, hogy mennyire jó és érdekes egy weboldal tartalma, kulcsfontosságú. A tapasztalat azt bizonyítja, hogy azok a kreatív emberek, akik sok izgalmas tartalmat képesek alkotni, idővel nemcsak hogy belelendülnek az online vállalkozásba, hanem versenyelőnyre is szert tesznek a régebbi piaci szereplőkkel szemben is.

Ebben pont az a remek, hogy akármiben is vagyunk jók, ha izgalmas cikket tudunk róla írni, máris komoly előnyünk van.

Tartalomírás

3. Jó szolgáltatás, mint sikertényező

Annak, hogy olyan szolgáltatást tudjunk kínálni a fizetőképes személyek számára az interneten keresztül, ami még nincsen, ma már kicsi az esély, az interneten szinte mindent meg lehet találni.

Volt időszak, amikor erre még lehetett alapozni, amikor még nem volt ennyire telített az internet: megjelent egy új szolgáltató, és szinte azonnal elsöprő győzelmet aratott. Manapság viszont nehéz új és egyedi ötlettel előállni (de nem lehetetlen!).

Ahhoz, hogy olyan egyedi szolgáltatást kínáljunk, ami csupán önmagában odavonzza a látogatókat az oldalunkra, meg kell erőltetnünk magunkat.

4. Látogatottság, mint sikertényező

Hogyan lehetne az oldalunk látogatottságát növelni?!”

„Mi a jobb: ha reklámozunk egy nagyobb portálon, vagy ha linkmarketinget kezdünk el csinálni?”

„Van egyáltalán arra esély, hogy úgy generáljunk a weboldalunkra forgalmat, hogy az ne kerüljön nekünk plusz pénzbe?”

Számtalan olyan weboldal tulajdonos létezik, akik egykor a fenti a kérdésekkel szembesültek, de mára havonta (sőt naponta is) több százezer netező látogatja oldalaikat. Nekik már nem kell zsebbe nyúlniuk ahhoz, hogy növeljék a látogatottságukat, vagy reklámozzák magukat. Ezek az oldalak szinte nulla befektetéssel termelnek havonta is vagyonokat (termékeladással, reklámokkal, stb.).

Azaz a látogatottság is komoly sikertényező.

5. Nagy lista, mint sikertényező

A „nagy lista” a gyakorlatban annyit jelent, hogy a weblapunkat látogató emberek számára (vagy minden olyan ember számára, akinek az email címét meg tudjuk szerezni valamiféle legális feliratkoztatással) küldünk hírleveleket. Vagyis a lista létező cégek, vagy magánemberek email címének a listája.

Azok, akik csak a nagy email listákra esküsznek, azt gondolják, hogy maga a weboldal nem is olyan lényeges, mert az elsődleges marketingeszköz maga az email lesz.

Pedig a hírlevélen keresztül az olvasóknak izgalmas reklámüzeneteket lehet küldeni, ezekbe a termékeink linkjét, vagy weboldalunk címét is beilleszthetjük (de ne szpemmelj!!!).

Ennek a módszernek a hátránya, hogy:

  1. fel kell építenünk magunktól egy nagy email listát, ami nem könnyű, vagy
  2. vennünk kell olyan listát, ami legális módszerekkel lett felépítve.

Konklúzió:

A fenti 5 lépés jól prezentálja, hogy nem is olyan egyszerű elérni a sikert az interneten, de gondolj csak bele, hogy valamikor a Google, az eBay, vagy az Amazon is egy garázsból indult ki… sok sikert!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság