Befektetnéd a megtakaritásaidat? Így kezd el a legegyszerűbben lépésről-lépésre!

luxusnyaralas

A pénzügyi befektetésekkel kapcsolatos döntések sokak számára ijesztőnek tűnhetnek.

Az igazság azonban az, hogy megfelelő helyre tenni a megtakarításaidat egyszerűbb, mint azt gondolnád, csupán lépésről lépésre kell haladnod, hogy megértsd a pénzbefektetés alapjait.

Útmutató ahhoz, hogy mi lehet a számodra legjobb pénzügyi döntés

Minden anyagi helyzet más és más. Lényeges, hogy teljesen pontos képed legyen a bevételeidről és a kiadásaidról, hogy tisztán átlásd honnan is indulsz.

1. Az első lépés a pénzügyi céljaid meghatározása. A tőzsdei befektetés szempontjából a hosszú távú célok a mérvadóak, ha Te inkább öt éven belül szeretnéd készpénzre váltani a befektetésedet, válassz magas hozamú megtakarítási számlát vagy pénzpiaci számlát.

2. Lényeges kérdés, hogy másra bíznád-e inkább a pénzügyi befektetéseidet vagy szívesen intéznéd mindezt Te magad. Szerencsére napjainkban már nem jelent nagy kiadást egy befektető megbízása. Manapság a tanácsadók online számítógépes algoritmusok és profi szoftverek segítségével építik fel az ügyfél egyéni portfólióját és kezelik azt a meghatározott célnak megfelelően. 

3. Válaszd ki az alkalmazni kívánt befektetési számla típusát. A legtöbb típusú részvény és kötvény megvásárlásához szükséged lesz egy befektetési számlára. Számos különböző célú bankszámla közül választhatsz és néhány fiók jelentős adókedvezményeket is nyújt bizonyos befektetési célok függvényében.

4. Keresned kell egy fiókszolgáltatót. A brókerszámlát önállóan kezelheted. Lebonyolíthatsz befektetéseket, például részvényt vagy kötvényt vásárolhatsz. Ez kiváló lehetőség lehet abban az esetben, ha a befektetési kínálat széles perspektíváját kívánod elérni. 

A másik opció pedig, hogy a munka nagy részét egy portfólió kezelő cég tanácsadója végzi el a Te preferenciáidnak megfelelően. Amennyiben téged inkább az egyedi részvények és kötvények érdekelnek, számodra nem ez lesz a megfelelő választás. 

5. Befektetni izgalmas és jövedelmező dolog, ha az észszerűség elvét követed. Döntsd el, hogy melyik befektetési ajánlatokat tudod összehangolni a saját kockázattűréseddel. Ez azt jelenti, hogy neked kell mérlegre tenned, hogy hajlandó vagy-e nagyobb kockázatot vállalni egy magasabb hozampotenciálért cserébe.

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság