Blog marketing – avagy hogyan szerezz másfélszer több vevőt?

A vállalkozások nagy része marketing célzattal kezd el blogot írni. Jól teszik, ugyanis a statisztikák alapján a bloggal is rendelkező cégek oldalain magasabb a látogatottság, valamint a B2B és a B2C cégek másfélszer több vevőt, ügyfelet szereznek. Vagyis a blog írás az online marketing stratégiának kulcsfontosságú szereplője.

A blog átformálja a marketinget

A jól megírt cikkek egy szakmai blogon úgy mutatnak be téged, mint valódi szakértőt, és szinte azonnal bizalmat ébresztenek terméked és vállalkozásod iránt. Vagyis a látogatókból vevőket konvertálnak.

Kérdésed van? Elakadtál? Írj, és segítek!

A blog és a SEO

A céges blog a keresőmarketing eredményeiden is lendíteni fog, hiszen kaput nyit az internetezők előtt. Minél több bejegyzést írsz, annál több lesz a Google által indexelt oldalaid száma, melyek a különféle találati listákon is megjelenhetnek. Vagyis a blog kifejezetten jó SEO (keresőoptimalizálás) eszköz is.

 1. A blog segít segít jó helyezéséket szerezni a Google-ben.
 2. Segít több látogatót szerezni az oldaladra.
 3. Több ügyfelet és vevőt szerez.

Gyakran írj

Nemzetközi statisztikák mutatják azt, hogy azon vállalkozások, amelyek 15-20 posztot írnak havonta a blogjukba, kétszer annyi látogatót szereznek, mint amelyek csak 3-4-szer írnak.

A 15-20 poszt kissé soknak tűnhet, de próbálj meg legalább heti két alkalommal írni. Ha erre nincs kapacitásod, akkor szervezd ki a blogolást profi cikkíróknak, akik ezt megbízhatóan oldják meg helyetted.

Írj profin

Írj össze minden olyan kulcsszót, amire Adwords-ben hirdetsz, vagy amire az oldaladat szeretnéd elől látni a Google-ben. Írd ezekhez hozzá az összes szinonimájukat is, és az így kapott szó lista kifejezéseit (értelmesen) használd a bejegyzések címében, az alcímekben, és magában a bejegyzésben is.

Figyelj arra, hogy a szöveg értelmes és olvasmányos maradjon, hiszen te elsősorban ügyfeleket és vevőket szeretnél. Ugye? Mindig ez legyen a kiindulópont!

Kelts szakértői benyomást!

Érdemes szakmai találkozókról, kiállításokról is írnod, szakszervezeti megmozdulásokról, kapcsolódó jogszabályokról, változásokról, kiskapukról! Mutasd meg, hogy valóban a szakma krémjéhez tartozol, aki ismeri a piaci szegmens minden kis részletét.

Adj megoldást problémákra

Az ügyfeleknek és a vásárlóknak gyakran akadnak gondjaik, ezért olyan szolgáltatókat keresnek, akik a megoldásban partnerek.

Írj egy listát a célcsoportod létező összes lehetséges problémájáról, sarkítsd ki kissé, és mutass rá a megoldásra. Bejegyzésenként egy problémáról írj csak!

Blogolás: több poszt = több ügyfél
Blogolás: több poszt = több ügyfél

Egy blog bejegyzés minta

“Egyre kevesebb az ügyfél? Úgy döntött, lehúzza a rolót?

Szinte minden vállalkozás nehézségeken megy ma keresztül. A felvett hiteleket alig tudják fizetni, csökkenteni kényszerülnek a dolgozóik létszámát, az APEH állandóan a nyakukon van, és a piac is áll, eltűntek az ajánlatkérők, az alagút végén a fény pedig nem akar megjelenni…

PEDIG VAN MEGOLDÁS! Olyan módszert mutatok meg ebben a bejegyzésben, amelyre eddig nem is gondolt!

A 2013-as webmarketing módszerek szakítanak az összes eddigi unalmas és eredménytelen megoldásokkal, és minden elérhető csatornát csatasorban állítanak! Van élet a Facebook megosztásokon és a vagyonokba kerülő Adwords kampányokon túl is!

Készítsen izgalmas videókat és ossza meg a Youtube-on, naponta blogoljon az oldalán, tartson webináriumokat, készítsen ingyenes ebook-okat, építsen hírlevéllistát!

Alakítsa át oldalát keresőbarátra, és tegyen meg minden azért, hogy az összes értékes, fizetőképes látogatóból ügyfelet konvertáljon!

Érjen el mindenkit, aki költeni akar, és győzze meg hatékony landing oldalakkal, hogy Ön a megfelelő választás!

Lépések:

 1. Hozzon létre egy blog részt a weboldalán, és kezdjen el hasznos írásokat publikálni!
 2. Dolgozzon ki saját hírlevél stratégiát!
 3. Építsen saját Youtube csatornát!
 4. Indítson saját Pinterest csatornát!
 5. Optimalizálja oldalát, és szerezzen minőségi linkeket!

Tudjuk, hogy ez nem egyszerű, de néhány héten belül máris látni fogja az eredményeket.

Ha megfogadja tanácsaimat, és cége fejlődésnek indul, kérem ossza meg velem tapasztalatait a hozzászólás részben, vagy emailben: info@mangomedia.hu!”

Ez a példa egy olyan blogbejegyzés, amely valóban működik. A lényege, hogy a valóságnak megfelelő negatív oldalról elindulva kell vezetni az olvasót a reálisan elérhető sikerhez. Ez bizalmat épít és segít újabb ügyfeleket/partnereket szerezni.

Kérdésed van? Elakadtál? Ír, és segítek!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

0 hozzászólás

 1. […] már esett szó arról a tartalommarketing kapcsán, hogy egy vállakozás sikerhez elengedhetetlen egy jó céges blog. Na de miről is írj, ha soha nincs ihleted? Felesleges céltalanul össze-vissza írogatnod, mert […]

 2. […] A horizontális keresőoptimalizálás célja az, hogy egy weboldal (vagy weboldalhálózat) minél több kereső kifejezésre megjelenhessen a Google találati listáján, ehhez remek megoldást kínál pl. a céges blogolás. […]

 3. […] honlapokra felkerülő hasznos tartalom, hosszú távon nagy forgalmat képes generálni. A hasznos és értékes tartalommal ellátott oldalakat a Google is szereti. A Google folyamatosan […]

 4. […] Aki kicsit többet szeretne, az már tehet ki kedvezményeket, újdonságokat, GYIK menüt is. De a vállalkozással kapcsolatos cikkek, hirdetések, sajtóközlemények is megjeleníthetők a „sajtószoba” menüpontban is. (Ehhez ajánlott cikk: Blog marketing – avagy hogyan szerezz másfélszer több vevőt?) […]

 5. […] honlapokra felkerülő hasznos tartalom, hosszú távon nagy forgalmat képes generálni. A hasznos és értékes tartalommal ellátott oldalakat a Google is szereti. A Google folyamatosan […]

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság