Blog, mint marketingeszköz

A blog olyan online megjelenési eszköz, ahol adott időközönként  beszélünk az olvasókhoz. Ez történhet hetenként, 2-3 naponként, de minél gyakrabban írunk, annál jobb.

Egy jó blogger, vagy cikkíró képes meggyőzni az olvasókat, hogy az ő vállalkozása a lehető legjobb döntés. Ez persze nem könnyű, illetve hosszú folyamat is… de a rendszeres olvasókból mégis könnyen lesz ügyfél/megrendelő.

Hogyan építsünk a blogunkkal bizalmat?

Képekkel: tegyél fel néha képeket magadról és cégedről is, hiszen ha látják, ki is vagy, akkor a beléd vetett bizalom is nőni fog.

Videókkal: a képhez hasonlóan működik, de valamivel hatékonyabb annál. Egy-egy videó ne legyen 2 percnél hosszabb, mert átlagosan ennyit néznek meg legfeljebb a látogatóid.

Díjakkal, elismerésekkel: ha szakmai elismerést kapsz, tedd ki a blogba, mert ez is pozitív reakciókat eredményez.

Referenciák, megbízói vélemények: egy blog olvasói szívesen olvasnak az ügyfeleid által adott véleményeket. Ergo: kérd meg az ügyfeleidet, hogy írjanak a munkádról pár őszinte, elismerő mondatot!

Vendég blogolás: nálunk annyira még nem elterjedt szokás az, hogy a szakértők egymás blogjába írjanak. Sőt, sajnos inkább van ellenségeskedés, mint partnerség… pedig az USA-ban ez már virágzik, és vendégbloggerként komoly ismertséget, forgalmat szereznek az írók..

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság