Bora Bora – az oda egyszer az életben tuti biztos elmegyek luxus úti cél

bora-bora-az-oda-egyszer-az-eletben-tuti-biztos-elmegyek-luxus-uti-cel

Ha létezne tökéletes helyszín a földi újjászületésre, akkor az minden kétséget kizáróan Bora Bora lenne. A kristálytiszta vízen lebegő bungalók, a festői hegyek és a mesebeli táj a világ egyik legcsodálatosabb és legexkluzívabb helyévé varázsolják a Francia Polinéziában elterülő szigetet.

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

Akik jártak már Bora Borán egyöntetűen azt vallják, hogy egyszer az életben látnod kell ezt a földi paradicsomot.

Amióta a korai felfedezők először pillantották meg az éden apró szigetét a Csendes-óceán déli részén, millió és millió turista szívét ejtette rabul. Bora Bora tahiti nyelven annyit jelent: elsőszülött. A legendák szerint a szigetcsoport első szárazföldje volt, ami kiemelkedett a vízből, és mint ilyen, hosszú éveken át nők uralkodtak rajta.

bora-bora-az-oda-egyszer-az-eletben-tuti-biztos-elmegyek-luxus-uti-cel

Az őslakosok sokáig csupán egy-egy arra tévedt felfedezővel találkozhattak, ám a II. világháború Bora Bora életét is megváltoztatta. 1943-ban – elsősorban katonai megfontolásból – felépítették Francia Polinézia első repülőterét (Motu Mute). A varázslatos szépségű szigetnek azonban hamar híre ment, és a világháború befejezése után, 1958-ban már kereskedelmi járatok is indultak Bora Borára.

A helyiek, azaz a polinézek életükben két dologra fókuszálnak: a földre és a vízre. Rendkívül szoros kapcsolatban élnek a természettel, értelmezik az erdő sugallatát és intuitív összeköttetésben állnak az állatokkal, különösen a tengeri teknősökkel, rájákkal és cápákkal.

Hol érdemes megszállni Bora Borán?

Ha valamit mindenképpen ki kell próbálnod a Francia Polinéz szigeten, akkor az a St. Regis Bora Bora Resort luxus úszó szállodája!

A 44 hektáron épült, 77 bungalót és 13 egy vagy két hálószobás tengerparti villát magába foglaló létesítmény ontja magából a luxust és a kifinomultságot. Legelőkelőbb szálláshelye a The Royal Estate Villa 13.000 négyzetméteren három hálószobájával kilenc vendég fogadására képes.

Mit érdemes megkóstolni a szigeten?

Bora Bora igazi gasztronómiai gyöngyszem. Ha lehetőséged nyílik rá, semmiképp ne hagyd ki az uravenát, ami egy ritka és igen különleges ízű mélytengeri hal. Rendszerint tahiti maracujaszósszal öntik le, tökéletes puhaságig párolják, majd azt követően szervírozzák.

Uravenát egész Polinéziában kizárólag Bora Bora szigetén szolgálnak fel, ott is jórészt csupán a tengeri kirándulások alkalmával, tehát a fogás igazi ínyencségnek számít.

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság