Business coaching -mire jó az “üzleti edzés”?

Coaching
Coaching

A minőségi kapcsolat kialakítása a minőségi kommunikáción alapszik, az új trendek és a közösségi oldalak irányvonala is ezt az irányt mutatja.

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

A kommunikációs folyamat nem áll meg egy telefon, egy üzleti ebéd, egy email határánál, hanem folyamatként a vállalkozás mindennapjaiban is jelen van. Az online világ villámgyors kommunikációja folyamatos fejlődést, fejlesztést kíván, és ebben (is) tud segíteni a coaching.

A business coaching haszna

A coaching „edzés” és „felkészítés” jelentéstartalommal található meg a szótárban. Felvetődik a kérdés: miért is nevezik a vezetés-fejlesztés egyik leghatékonyabb eszközének?

A vezetés szempontjából a coaching valóban egy edzés, méghozzá személyre szabott fejlesztési lehetőséget jelent, mely során sajátos programokkal fejlesztik, edzésben tartják a vezetők, munkatársak kommunikációját: egymással szemben, vevőikkel, partnereikkel, az online világgal.

Az edző, azaz a coach, aki mint kívülálló harmadik szakmai ötletekkel segíti a vezető munkáját, segít megvalósítani az üzleti kommunikáción keresztül elérhető céljait. A coach egyfajta kontrollként is működik, a személyiségfejlesztő munkájának köszönhetően meglátásain, ötletein keresztül hatással van a kedvezőbb tárgyalási, értékesítési technikára, munkafolyamatra.

A coach szolgáltatásai többnyire időszakosak, nem kívánnak állandó jelenlétet egy-egy vállalkozás életében. Az viszont tény, hogy a coach munkájára szükség van, még akkor is, ha csak évente kétszer tart egy-egy tréninget egy csoportnak, vagy akár személynek a vállalat vezetői, munkatársai közül.

A tréningek során a „személyi edző” az új kommunikációs trendekkel is megismerteti a cégek  szereplőit, céltudatosan figyelve a vállalkozáshoz kapcsolódó célcsoportokat is: mind a vevői, mind a partneri oldalon.

A coachingnak két alapvető irányzata terjed el (ezek céltól függő irányzatok):

  1. az egyik a business coaching
  2. a másik a life coaching.

A business coaching leginkább az üzleti szférára jellemző kommunikációs tréningeken erősíti az alacsonyabb vezető beosztásban (skill coaching) lévő vezetőktől a felsővezetői (executive coaching) személyekig az üzleti kommunikációs készségeket és képességeket.

A coaching az alábbi problémákra adhat megoldást:

  1. Hogyan értesd meg magad munkatársaiddal?
  2. Hogyan tudod a megfelelő döntéseket előkészíteni?
  3.  Miképpen oldhatod fel a konfliktusaidat?
  4. Hogyan kezeld a stresszt?
  5. Hogyan közvetítsd a céged szervezeti átalakítását?

A coach a legtöbbször egy kétszemélyes tréning, vagyis harmadik, idegen személy nem szerepel a programban.

A sikerhez nem csak jó coach kell, hanem sokat számít a vezető (ebben az esetben az ügyfél) pozitív és a teendők megoldására irányuló magatartása, hozzáállása.

Sok sikert!

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság