Digitális arany vagy fizikai arany: melyik a jobb befektetési lehetőség?

digitalis-arany-vagy-fizikai-arany-melyik-a-jobb-befektetesi-lehetoseg

Az arany régóta kedvelt árucikk, mivel a pénzügyi válságok idején is megőrzi – sőt növeli az értékét. Ma már azonban nem feltétlenül kézenfekvő, hogy milyen befektetésről is van szó pontosan, ha az ember aranyra gondol, hiszen a jelenkori elnevezésbe a fizikai arany, illetve a digitális arany egyaránt beletartozik.

Neked is érdemes megvizsgálnod mindkét lehetőséget, hogy eldöntsd, melyik típusú befektetési eszköz kínál a számodra erősebb potenciált.

Ditigális arany, fizikai arany – mit takar pontosan?

A világ egyre digitalizálódik és ehhez igazodnak az értékmérő eszközeink is.

A digitális arany kategóriájába tartoznak többek között a szuverén aranykötvények (SGB), az arany ETF-ek vagy a határidős és opciós kereskedési célú multi-commodity tőzsdék (MCX). A digitális arany ára a fizikai arany árfekvésével azonos, a hozzá tartozó bizonylatok bármilyen fizikai arany eszközre beválthatók.

A fizikai arany általában aranyérmék, aranyrudak, ékszerek formájában van jelen a piacon és régóta az egyik legmegbízhatóbb eszközként tartják számon a befektetések kapcsán.

Előnyök és hátrányok

A fizikai arany vonatkozásában a magas árstabilitás vonzó lehet, de érdemes óvatosnak lenned az arany tisztaságával kapcsolatban. A legbiztonságosabb út az, ha a bankoktól vásárolod meg érmék vagy rudak formájában.

A digitális arany előnye a változatos befektetési lehetőségeken túl abban rejlik, hogy ez az eszköz 100%-os tisztaságú, továbbá a befektetők jelentős passzív jövedelemre tehetnek szert általa.

A kockázatot a rosszul elsült befektetések jelenthetik, azonban a magas kockázattűrés és az eszközökre költhető jelentősebb összeg nagy eséllyel termel tiszta profitot.

Határozd meg, hogy milyen típusú befektető vagy!

Ez lényeges lépés és segíthet abban, hogy el tudd dönteni, melyik utat válaszd, ha aranyról van szó. Amennyiben hosszú távú befektetésben gondolkozol, akkor a fizikai aranyba történő invesztálás kínálja a legnagyobb biztonságot, ha azonban a rövid távú befektetések mozgatnak és gyors nyereséget szeretnél elérni rövid idő alatt, akkor érdemes kiaknáznod a digitális arany révén nyújtott lehetőségeket.

Bizonytalanság esetén tanácsos felkeresned egy szakembert, aki ellát személyre szabott befektetési tanácsokkal.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság