Egy olasz testvérpár vásárolta meg a világ legdrágább pezsgőjét! De mitől ilyen különleges?

egy-olasz-testverpar-vasarolta-meg-a-vilag-legdragabb-pezsgojet-de-mitol-ilyen-kulonleges

Talán a kíváncsiság okozza, talán az irigység, de a legekre minden alkalommal felkapjuk a fejünket. Most egy olasz kriptomilliomos testvérpár borzolja a kedélyeket, akik a világ legdrágább pezsgőjét vásárolták meg egy zártkörű aukción.

Giovanni és Piero Buono itáliai kriptovaluta-befektetők nem kevesebb, mint 3,6 millió dollárt (mintegy 1,4 milliárd forint) fizettek ki egy üveg Champagne Avenue Foch pezsgőért. Az üzlet egy zártkörű aukció keretei között jött létre. Szakértők szerint az adásvétel jó befektetésnek bizonyul, és a testvérek többet kaptak egy palack buborékos szeszesitalnál.

egy-olasz-testverpar-vasarolta-meg-a-vilag-legdragabb-pezsgojet-de-mitol-ilyen-kulonleges

Különleges pezsgő művészi ábrázolással

A gondosan válogatott szőlőszemekből készült, vagyonokat érő pezsgő palackját a Bored Ape Jacht Klub és a Sneaky Vampire Syndicate művészének öt alkotása díszíti. A műalkotások digitális formában is a Buono testvérek tulajdonába kerültek, amelyek úgynevezett nem helyettesíthető tokenként (NFT) további értéket képviselnek.

Nem tervezem meginni a pezsgőt, véleményem szerint ez egy jó befektetés – mondta el Giovanni Buono a Wall Street Journal újságírójának. A kriptomilliomos szerint jelenleg nagy zűrzavar uralkodik a befektetési piacokon, a geopolitikai változások nagyon élesek. Most mindenki azokat a pontokat keresi, ahol kamatoztathatja a vagyonát. Ez akár egy üveg pezsgő és a hozzájáró NFT is lehet.

A palack Champagne Avenue Foch-t aukcióját még június folyamán jelentették be. Az ötletgazda pedig az a Shammi Shinh volt, aki a korábbi legdrágább pezsgőt is értékesítette. Az az üveg 19 karátos gyémántokkal volt díszítve. De nézzük, mit érdemes tudni a világ jelenlegi csúcstartó pezsgőjéről, a Champagne Avenue Foch-ról.

A nedűt nem érdemes a helyi pincészetekben keresned, úgysem találnád meg. A márkát ugyanis Shinh hozta létre az Allouchery in Chamery francia családi vállalkozással karöltve. A családnak rendkívüli tapasztalata van a bor- és pezsgőkészítés területén, így a választás kézenfekvőnek tűnt. Az 1,4 milliárd forintos pezsgő egyébként kétfajta kékszőlőt (Pinot Noir és Pinot Meunier), valamint egyfajta fehérszőlőt (Chardonnay) tartalmaz.

Shammi Shinh a jövőben további pezsgők sorozatát tervezi értékesíteni, amelyeket szintén NFT művészeti alkotásokkal díszítene. Úgy tűnik tehát, hogy a közeljövőben ismét megdőlhet a világ legdrágább pezsgője kitüntető cím.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság