Ennyiért bérlik vagy vásárolnak az amerikai gazdagok magánrepülőgépet!

private jet magánrepülő

Abban az esetben, ha gyakran kell ingáznod távoli pontok között, előfordulhat, hogy a légitársaságok első osztályú szolgáltatása is inkább frusztrálónak hat, mint előnyösnek. Ilyenkor talán érdemes lehet számolnod olyan alternatívákkal is, mint a charter vagy a magánrepülőklub-tagság. 

Amennyiben mégis a vásárlást fontolgatod, hasznos lehet, ha előtte mérlegre helyezel néhány mérvadó szempontot.

Amit mindenképpen érdemes fontolóra venned, mielőtt magánrepülőgépet veszel

Az általad követett utazási rutin az egyik legfontosabb befolyásoló tényező. Gyakran van szükséged egyirányú járatra? Ilyenkor a gép és a személyzet visszaküldésének költségét is mindenképpen neked kell kifizetned. Ez plusz költséget jelent, ami akár meg is haladhatja a magángép-vásárlás összegét. 

Elfogulatlan becslések szerint továbbá egy magánrepülőgép üzemeltetése legalább 240 órás repülési idő meglétét indokolja egy éven belül, ha észszerűen szeretnénk befektetni a pénzünket.

Beszéljenek a számok

Mérettől, hatótávolságtól, a modell típusától és egyéb sajátos jellemzőktől is függ, hogy egy magánrepülőgép mennyibe kerül. Ez az érték nagyjából 2 millió dollártól több mint 100 millió dollárig is terjedhet. Ahogy a használtautó-piac esetében, úgy itt is élhetsz az értékcsökkenés lehetőségével és akár 200 000 dollárért is hozzájuthatsz egy megfelelően karbantartott géphez.

Érdemes számolnod olyan folyamatos kiadásokkal, mint a karbantartási költségek, a hangár bérlése, a repülőszemélyzet kifizetése és szükség esetén a javítási kalkulációk. 

Ez nagyjából 500 000 és 1 millió dollár éves költséget jelent. 

Amennyiben tagságot vásárolsz egy charter járattól, az rendelkezésedre bocsátja a repülőgép flottáját, ennek a megrendelése rendszerint éves előfizetésben történik. 

A charter járat összege pedig 1000 dollártól több mint 10 000 dollárig terjed repülési óránként. 

Összességében tehát elmondható, hogy akkor tűnik célravezető lépésnek egy magánrepülőgép megvásárlása, ha a fenntartási díjak kedvezőbbek annál, mint amit egy járat charter-bérlete vagy a kereskedelmi célú repülés éves kiadása fedhet le. 

Azért, hogy valamennyire pontos képet kapj az anyagi ráfordításokról, a segítségedre lehetnek az interneten található repülőköltség-kalkulátorok.

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság