Ez a gazdagság 4 alapvető típusa és ezt kell tenned, ha bármelyiket is el szeretnéd érni!

ez-a-gazdagsag-4-alapveto-tipusa-es-ezt-kell-tenned-ha-barmelyiket-is-el-szeretned-erni

Gazdagság alatt elsősorban mindenki a pénzügyi gazdagságot érti. A fogalom részben valóban ezt takarja, de létezik még ezenkívül három megközelítés, melyekre szintén érdemes kitérni, hiszen ugyanolyan fontos elemei a gazdagság fogalmának.

A bőség mögött meghúzódó komplexitás

Sokkal inkább célravezető, ha összetetten gondolkozol a gazdagságról, hiszen az alábbiakban felsorolt négy tényező egyaránt jelentősen meghatározza a gyarapodásodat és biztosítja számodra a minden vonatkozásban exkluzívnak tekinthető életminőséget.

A pénzügyi vagyon

ez-a-gazdagsag-4-alapveto-tipusa-es-ezt-kell-tenned-ha-barmelyiket-is-el-szeretned-erni

Mivel a gazdagság emlegetése során az emberek asszociációiban főleg a pénzügyi jólét szerepel, ezért ez az első faktor ebben a listában. A vagyonszerzéssel kapcsolatos nyomás mindenütt jelen van, hiszen a pénz a megélhetésünket jelenti.

A pénzügyi jólét felépítéséhez észszerű stratégia és kitartás szükséges. Nélkülözhetetlen, hogy megtanuld kezelni a pénzt. Tegyél erőfeszítéseket, hogy otthonosan mozoghass a pénzügyekben és jövedelmező döntéseket hozhass a vagyoni helyzeted kapcsán. Számos kiváló szakirodalmat találsz a témában:

Emellett ne felejts el összpontosítani az alábbiakban felsorolt három tényezőre is azért, hogy kiegyensúlyozott, valóban színvonalas és teljes életet élhess.

A társadalmi jólét

ez-a-gazdagsag-4-alapveto-tipusa-es-ezt-kell-tenned-ha-barmelyiket-is-el-szeretned-erni

A társadalmi gazdagság az emberi kapcsolatok minőségére vonatkozik. Az határozza meg, hogy milyen kapcsolatot tartasz fenn a családod tagjaival, a barátaiddal, az üzletfeleiddel és úgy alapjaiban véve milyen szereped van a közösségben.

Azok az emberek, akikkel körülveszed magad, hatással lesznek a társadalmi gazdagságodra. Annak érdekében, hogy növelhesd a társadalmi vagyonod, igyekezz tartalmas és igaz kapcsolatokat kiépíteni olyan emberekkel, akik a tiédhez hasonló értékrenddel bírnak és becsületes szándékkal közelednek feléd.

Szánj időt a kapcsolataid ápolására és ne félj elengedni azokat az embereket, akiknek a negatív személyisége káros hatással lehet a fejlődésedre nézve.

Idő-gazdagság

ez-a-gazdagsag-4-alapveto-tipusa-es-ezt-kell-tenned-ha-barmelyiket-is-el-szeretned-erni

Az idő manapság az egyik legtöbbre tartott jóléti tényező és nem véletlenül: aki az idejében gazdag, az átélheti az egyik legnagyobb szabadságot. Sajnos sokan nem veszik figyelembe ezt és nem dolgoznak azon, hogy ezt a fajta bőséget is megteremtsék önmaguk számára. A legtöbb ember figyelmét annyira leköti az anyagi gazdagság elérése, hogy nem szán minőségi időt az emberi kapcsolatok ápolására vagy a saját pihenésére.

Pedig a tudatosan menedzselt idő pontosan azt teremti meg a számodra, amire vágysz: pénzügyi gyarapodást. Szánj rá figyelmet, hogy megtanulj befektetni és gazdálkodni, olvass sokat a témában, beszélgess olyan emberekkel, akiket szintén érdekel a pénzügy világa. Tanuld meg, hogyan növelheted a passzív vagyonodat. Minél több idővel rendelkezel, annál többet szánhatsz a szeretteidre, illetve önmagadra, mindez pedig a mentális és a fizikai egészségedre nézve is elengedhetetlen.

Egészségügyi gazdagság

ez-a-gazdagsag-4-alapveto-tipusa-es-ezt-kell-tenned-ha-barmelyiket-is-el-szeretned-erni

Nem azért az egészség az utolsó a sorban, mert ez a legkevésbé fontos. Sőt, valójában ezzel kellene kezdeni a listát. Mint az már az első sorok között említésre került, az emberek leginkább pénzügyi oldalról közelítik meg a jólét fogalmát, ezért a cikk is ehhez igazodik. Erősen kihangsúlyozandó azonban, hogy az egészségben kiteljesedő gazdagság nélkül minden egyéb igyekezet hiábavaló.

Ügyelj a lelki egyensúlyra, hiszen a kulcs az egészségedhez, elsősorban a Te kezedben van. Étkezz kiegyensúlyozottan, szánj időt az alvásra és a rendszeres mozgásra. Mindez pozitívan hat az általános jólétedre nézve.

A változás a gondolkozásod átprogramozásával kezdődik. Amint kijelölsz magad számára egy egészséges rutint, az előbb utóbb a természetes, magától értetődő szokásaidat jelenti majd. Mivel minden mindennel összefügg, ezért a fentiekben sorolt négy tényező egyaránt fontos és egyik sem teljesíthető ki igazán a többi három nélkül. Javítsd következetesen mind a négy gazdagságodat és törekedj ezek kiegyensúlyozott arányára!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság

Mi az a Luxus valójában?

A luxus a nagy kényelem vagy elegancia állapotaként definiálható, különösen, ha drága anyagokat vagy kényelmi szolgáltatásokat

Művészet, Mint Befektetés

Milyen típusú műalkotások a legeladhatóbbak ma? Nehéz megmondani, hogy milyen típusú művészet a legjobban eladható, mivel