Ez az 5 jelentős turisztikai fejlesztés nyílik Katarban még a 2022-es FIFA világbajnokság előtt

ez-az-5-jelentos-turisztikai-fejlesztes-nyilik-katarban-meg-a-2022-es-fifa-vilagbajnoksag-elott

Egy labdarúgó-világbajnokság rendezése minden nemzet életében hatalmas kihívás és hatalmas lehetőség is egyben. Nincs ez másként Katar esetében sem.

Kérdésed van? Elakadtál? Írj, és segítek!

Az eseményre várt hozzávetőleg 1 millió látogató megismerteti az ország rejtett kincseit, exkluzív kikapcsolódási lehetőségeit, és Katar hírnevét öregbítheti a világban. Íme az 5 legjelentősebb turisztikai fejlesztés, amivel a közel-keleti ország a foci VB-re készül.

Az idén novemberben Katarban megrendezendő labdarugó-világbajnokságra rendkívüli turisztikai fejlesztésekkel készül a Perzsa-öbölben található ország. A szokásoktól eltérően a sportesemény nem nyáron, hanem az ősz utolsó hónapjában, novemberben kerül megrendezésre.

Az időjárás miatt azonban senkinek nem kell csüggednie, hiszen a Katari-félszigeten ebben az időszakban igen kellemes, átlag 28 fokos hőmérséklet uralkodik. Érdemes hát beraknod a hátizsákodba a strandtörölköződet is, ha a foci VB megtekintését a helyszínen tervezed.

Sok más országhoz hasonlóan a koronavírus Katart sem kerülte el. Az országban jelentős beruházások csúsztak meg, vagy szakadtak meg. Ennek tükrében páratlanok azok a turisztikai beruházások, amelyekkel az arab ország a világeseményre készül. Nézzük ezek közül az 5 legfontosabbakat!

1. Winter Wonderland

ez-az-5-jelentos-turisztikai-fejlesztes-nyilik-katarban-meg-a-2022-es-fifa-vilagbajnoksag-elott

Katar fővárosában, Dohában egy homokos szigeten várja látogatóit a Winter Wonderland névre keresztelt élménypark. A parkban tengerparti faházakat, éttermeket, kávézókat és számos kikapcsolódási lehetőséget talál majd az oda betévedő. A közel 200 000 négyzetméteres komplexumot az az International Marketing Group üzemelteti, amelyik a londoni Hyde Parkban már létrehozott egy hasonlót.

2. Fuwairit Kite Beach

ez-az-5-jelentos-turisztikai-fejlesztes-nyilik-katarban-meg-a-2022-es-fifa-vilagbajnoksag-elott

Fuwairit egy mindössze 3 négyzetkilométeres, aprócska tengerparti falu a katari Ash Shmal községben. Hozzávetőleg egy órányi autóútra helyezkedik el Dohától, és finomszemű, homokos tengerpartjáról híres.

A falvat a foci VB idejére a kite szörfösök paradicsomává alakítják át, a sport szerelmesei mindent megtalálhatnak majd, ami rajongásuk tárgyához csak kellhet. Ezeken felül jógastúdióval, jól felszerelt edzőtermekkel, éttermekkel és medencékkel várják a Fuwairitbe látogatókat.

3. The Outpost Al Barari

ez-az-5-jelentos-turisztikai-fejlesztes-nyilik-katarban-meg-a-2022-es-fifa-vilagbajnoksag-elott

Az Outpost a maga nemében egyedülálló kezdeményezés Katarban, amely egybegyúrja a természet közelségét, a fenntarthatóságot és a vendéglátást egy páratlan beltengeri természetvédelmi területen.

A sivatagi vadonnal és homokdűnékkel körbevett luxuskomplexum 21 egyedülálló apartmannal, illetve saját medencével várja a szurkolásban megfáradt vendégeket. A turisták hőlégballonozáson, sivatagi sétákon, kulináris kalandozásokon és gyógyfürdős kezeléseken vehetnek részt. Nincs még vége, hogy bírod?

4. Qetaifan Island North

ez-az-5-jelentos-turisztikai-fejlesztes-nyilik-katarban-meg-a-2022-es-fifa-vilagbajnoksag-elott

Katar nem ismer lehetetlen! Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a több mint 1,3 millió négyzetméteres mestersége sziget, amely úszó szállodákat, 36 aquaparkot és bámulatos strandokat foglal magába. Qetaifan Island North egyébként annak a Lusail Stadionnak a szomszédságában helyezkedik el, ahol a 2022-es FIFA-világbajnokság döntőjét rendezik.

5. West Bay North Beach Project

ez-az-5-jelentos-turisztikai-fejlesztes-nyilik-katarban-meg-a-2022-es-fifa-vilagbajnoksag-elott

Az egyik legújabb turisztikai fejlesztés 40.000 négyzetméternyi exkluzív tengerpartot kínál a főváros központjában. A területen nyilvános és privát strandok váltják egymást, melyek színes élményekkel gazdagítják a látogatókat. Számos helyi ételkülönlegesség megkóstolható, és aki kedveli a városi strandok különleges életérzését, az biztosan megtalálja itt a számítását.

További látnivalók Katarban

Ezek voltak tehát az útikalauzok és idegenvezetők által ajánlott főbb turisztikai célpontok a félszigeten. De ha kissé mélyebben is szeretnél kalandozni az emírségben, érdemes felkeresned a Katari Olimpiai Sportmúzeumot vagy a 2021-ben nyílt Desert Falls Water and Adventure Park nevű vidámparkot.

Kevesek előtt ismert, hogy a Quest Doha névre keresztelt élmény centrumban található a világ legmagasabb beltéri hullámvasútja. (Bizony, beltéri!) Ha az adrenalin megszállottja vagy, kár lenne úgy magad mögött hagynod Katart, hogy legalább egyszer ne ülnél fel rá.

Kérdésed van? Elakadtál? Ír, és segítek!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság