Ezek a forradalmian új hidrogénhajtású luxushajók 2027-re kelnek útra!

ezek-a-forradalmian-uj-hidrogenhajtasu-luxushajok-2027-re-kelnek-utra

Nagyon úgy tűnik, hogy a jövő néhány éven belül ránk rúgja az ajtót. Amivel eddig a sci-fi irodalom hasábjain és a mozivásznon találkozhattunk, az a következő fél évtized során rögvalósággá válhat. Miről van szó? 2027-től teljes hidrogénhajtású luxus tengerjáró hajók válthatják a fosszilis tüzelőanyagot használókat.

Nem, egyáltalán nem Jules Verne világába csöppentél, habár kétségtelen, hogy a hidrogénhajtású vízi közlekedési eszköz a híres történetmesélő képzeletét idézi. A valóság az, hogy a svájci Explora Journeys és a Fincantieri vállalatok együttműködési megállapodást írtak alá az Explora V és az Explora VI nevű tengerjáró hajók létrehozására. A tervezők mindkét jármű esetén a hidrogénmeghajtás mellett tették le a voksukat.

ezek-a-forradalmian-uj-hidrogenhajtasu-luxushajok-2027-re-kelnek-utra

A zöldenergia és a luxus násza

A nulla károsanyag-kibocsátású Explora V és Explora VI meghajtásáért egy-egy hat megawattos hidrogén üzemanyagcella felel majd. A szakemberek szerint ez bőven elegendő energiát termel a két monstrum működtetéséhez. A már most csupán úszó szállodának becézett hajók 2027-ben, illetve 2028-ban állnak szolgálatba.

Egyértelműen elkötelezettek vagyunk az olyan hajók üzemeltetése iránt, amelyek vonzzák a luxusutazókat a jelenben és a jövőben is – hangsúlyozta Michael Ungere, az Explora Journeys vezérigazgatója. A vezető hozzátette: a fenntarthatóság elérése egy új készség, és megtiszteltetés a számukra, hogy úttörő szerepet tölthetnek be az iparágban, egyszersmind az utazási szektorban.

A zöld életmód nem feltétlenül jelent egyet a lemondással. Ezzel minden bizonnyal a tervezők is tisztában vannak, így egészen biztos lehetsz benne, hogy a két Explora a hidrogénmeghajtás mellett a luxust sem fogja nélkülözni.

ezek-a-forradalmian-uj-hidrogenhajtasu-luxushajok-2027-re-kelnek-utra

Hogy a vállalatnak mit is jelent a luxus, arról némi fogalma lehet annak, aki követte a cég történetét. A 2023-ban vízre bocsátott Explora I ugyanis 461 óceánra néző penthouse- és luxuslakosztályt foglal magába. A hajón privát teraszok, 10 különböző étterem, bárok és társalgók, négy medence, fedélzeti közösségi terek és wellness-szolgáltatások kaptak helyet.

Egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a megújuló energia és a fenntarthatóság a vízi közlekedési eszközök piacát is fenekestül forgatja fel. Miért is lennének kivételek ez alól a luxus utakra tervezett tenger- és óceánjáró hajók? Sajnos a két Explora kifutására még mintegy négy és fél évet várnunk kell.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság

Mi az a Luxus valójában?

A luxus a nagy kényelem vagy elegancia állapotaként definiálható, különösen, ha drága anyagokat vagy kényelmi szolgáltatásokat

Művészet, Mint Befektetés

Milyen típusú műalkotások a legeladhatóbbak ma? Nehéz megmondani, hogy milyen típusú művészet a legjobban eladható, mivel