Ezek a világ legjobban fizető orvosi állásai 2022-ben!

ezek-a-vilag-legjobban-fizeto-orvosi-allasai-2022-ben

Habár az orvosi szakmáról nem feltétlenül a luxus ugrik be elsőre, jóllehet akad néhány olyan területe, amellyel a csúcsra járatható a fényűzés. Ha a terveid között prémium fizetés és exkluzív életmód szerepel, akkor fontold meg az alábbi orvosi szakmák egyikét! Ezek a legjobban honorált fehérköpenyes szakmák 2022-ben.

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

A Covid-19 világjárvány rámutatott arra, hogy milyen égető szükségünk van a magasan képzett egészségügyi szakemberekre. Kétségtelen, hogy az elmúlt időszakban a nyomás némileg csökkent az egészségügyi dolgozók vállán, ettől függetlenül szakértelmükre folyamatosan szüksége van a gyógyulni vágyóknak.

Ennek tükrében azt mondhatnánk, hogy az orvosok munkája megfizethetetlen, pénzben ki nem fejezhető. Mégis, van a szakmának néhány területe, ahol nem csupán honorálják a szakértelmet, de a bérek színvonala luxus életet biztosít.

2022 legjobban fizető orvosi állásai

A közelmúltban az orvoslás három szakterülete lőtt ki a bérezésekkel összefüggően. Kissé meglepő módon ebből az egyik a koronavírus-járvánnyal hozható kapcsolatba. Lássuk, melyik orvosi szakmát érdemes választanod, ha be szeretnél lépni az exkluzív fizetéssel rendelkezők klubjába!

Plasztikai sebész

A Covid-19 járvány kapcsán gyarapodott a kozmetikai és plasztikai beavatkozások száma, és az is kitűnik, hogy ezzel párhuzamosan a kereslet is megnőtt az ilyen területen végzett szakemberek iránt. Nagy-Britanniában nem ritka, hogy a magánegészségügyben tevékenykedő plasztikai sebészek havonta 20.000 fontot is megkeresnek, ami átszámolva hozzávetőleg 9 és félmillió forint.

Idegsebész

Egy precíz sebész bárhol a világon aranyat ér, hát még egy kitűnő idegsebész. A területen dolgozó szakemberek kezdő fizetésként az alapozó képzés során hozzávetőleg havi 2670 fontot, mintegy 1.2 millió forintot keresnek Angliában, a tanulmányok befejeztével pedig közel 4.6 millió forintnak megfelelő angol fontot.

Aneszteziológus

Az aneszteziológus elsődleges feladata a műtétek közben és azt követően a fájdalom megszüntetése, csillapítása. A felelősség, így a nyomás is igen nagy a szakembereken, kompenzálásként viszont a bérezésük kiemelkedő. Egy alapozó, majd egy hét-nyolc éves speciális képzést követően az aneszteziológus orvosok hozzávetőleg az idegsebészekkel kerülnek egy fizetési kategóriában, nagyjából 4.6 millió forintot visznek haza.

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság