Ezért érdemes egy kalandos antarktiszi vakációt megszervezned!

ezert-erdemes-egy-kalandos-antarktiszi-vakaciot-megszervezned

Ősi ösztönöknek engedelmeskedünk, amikor megszólít a vadon, és kezdetét veszi egy kalandos utazás. De mi van akkor, ha a vadon nem csupán a környező hegyekbe, erdőkbe, hanem a legfehérebb földrészre, az Antarktiszra szólít? Vállalnád a kalandot? Kibírnád a megpróbáltatásokat? Lássuk, mik a lehetőségeid egy antarktiszi nyaralás kapcsán!

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

Első olvasatra talán kissé furcsának tűnhet, de egy antarktiszi kiruccanás megszervezése ma már nem is olyan eget rengető dolog. Egy brit utazásszervező cég, a White Desert ugyanis 2021-től expedíciókat szervez a fehér kontinensre. A 2005-ben alapított vállalat magánrepülőgéppel szállítja a kalandorokat az Antarktiszra, ahol jól felszerelt szállás várja az utazókat.

Amikor a sci-fi világa valósággá válik

ezert-erdemes-egy-kalandos-antarktiszi-vakaciot-megszervezned

A White Desert Echo névre keresztelt tábora idén decemberben nyitja meg a kapuit az Antarktisz északi partjának közelében. A teljes mértékben szétszerelhető és elszállítható (fenntartható) Echo tábor akár 12 felfedező elszállásolására is képes. Futurisztikus és nosztalgikus megjelenése egyenesen sci-fi-be illő, teljes mértékben azt az érzetet kelti, mintha egy idegen bolygón ébredtél volna.

ezert-erdemes-egy-kalandos-antarktiszi-vakaciot-megszervezned

Imádtam a 70-es évek jövőt elképzelő fantáziavilágát. Az igazi kihívás számomra az volt, hogy rávegyem a belsőépítészeket a Millennium Falcon retró hangulatának ötvözésére egy butikhotel eleganciájával

– mondta Patrick Woodhead, a White Desert alapítója és vezérigazgatója. Woodhead hozzátette, hogy az Echo tábor belső tereinek kialakítása mögött kétségtelenül tetten érhető a Star Wars-rajongás, ami gyermekkora óta jelen van az életében.

ezert-erdemes-egy-kalandos-antarktiszi-vakaciot-megszervezned

Az Echo az esztétikus megjelenés mellett azonban egy igazi építészeti mestermű. A kivitelezők hat fűthető egységet alkottak kompozit üvegszálból, az űrbéli tájban való elmerülésről pedig a padlótól a mennyezetig elhelyezett ablakok gondoskodnak. Az egységekben Terry Virts ezredes, a Nemzetközi Űrállomás (ISS) hajdani parancsnokának eredeti fotói láthatók, amelyeket aktív űrhajós éveiben a kozmoszban készített.

ezert-erdemes-egy-kalandos-antarktiszi-vakaciot-megszervezned

Virts ezredes abban a szerencsében részesült, hogy még az Echo hivatalos megnyitása előtt vendégeskedhetett a táborban, és bejárhatta a környéket. Az űrhajós elmondta, hogy a legnagyobb hatással egyértelműen a terep látványa, valamint a hegyek voltak rá, amikhez foghatók nincsenek máshol a Földön, de még a Vénuszon és a Marson sem.

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság