Ezért fontos a tökéletes minőségű céges weboldal

Sokan úgy gondolják, hogy a közösségi média korában a céges weboldal elvesztette korábbi jelentőségét, azonban ez tévedés. Sőt, ha szeretnél kiemelkedni a konkurencia tengeréből, manapság talán fontosabb, mint valaha.

Most megmutom azt, hogy miért érdemes időt, energiát és természetesen pénzt áldozni a tökéletes céges weboldal elkészítésére és miért különösen érdemes profikra bízni a munkát, ha egyedi webáruházat szeretnél üzemeltetni.

Segít a potenciális ügyfelek bevonzásában

Sokan úgy tekintenek a céges weboldalra, mint egy online névjegyre. Az igazság azonban az, hogy egy jól megtervezett honlapból sokkal többet lehet kihozni, mint azt elsőre gondolnád. A céges weboldal az online marketing egyik legfontosabb eleme, mely abban az esetben, ha felépítését és kivitelezését tekintve is megfelelő, segít növelni vállalkozásod forgalmát.

Fontos, hogy ennek érdekében olyan szakemberekkel dolgozz együtt, akik a keresőoptimalizálás rejtelmeit is ismerik, és ennek érdekében képesek megvalósítani a céges weboldal készítés feladatát, hogy a végeredmény a Te, valamint látogatóid igényei mellett a nagy keresőmotorok elvárásait is képes legyen kielégíteni.

Segít a bizalom kialakításában

Gondolkodj el a következőn: hogyan talál rá napjainkban a legtöbb érdeklődő egy adott vállalkozásra? Hát természetesen úgy, hogy megoldást keres egy problémára, leül a számítógép elé és bepötyög néhány kulcsszót a Google keresőjébe. Ezután pedig rákattint az első néhány, szimpatikusnak tűnő találatra.

Az a vállalkozás tehát, amelyik nem rendelkezik saját weboldallal, kissé olyan, mintha nem is létezne. Ha nem találunk róla megbízható információt a neten, kevésbé bízunk benne, így nem véletlen, hogy a honlappal nem rendelkező cégek rengeteg potenciális ügyféltől esnek el.

De abban az esetben sem jobb a helyzet, ha a kereső egy első ránézésre rendetlen, kevésbé igényesen megtervezett, tartalommal alig rendelkező honlapra vezet minket. Az első benyomás ugyanis rendkívül fontos, és ha egy honlap megjelenése ebben bizonyos felmérések szerint nem kevesebb mint 94%-os arányban játszik szerepet.

Ha tehát szeretnéd hatékonyan megtartani a céges weboldaladra tévedő látogatókat, fontos, hogy a munkát mindig profi tervezőkre bízd, akik mind a külső, mind pedig a belső szempontjából tisztában vannak azzal, mitől lesz hibátlan a végeredmény.

Segíti az eladásokat

Az elmúlt másfél év a Covid-19 pandémiának köszönhetően megmutatta azt, mekkora haszna lehet egy online boltnak, még akkor is, ha egy vállalkozás elsősorban fizikai üzletekben árulja termékeit. Egyrészt bármikor jöhet egy, a koronavírus-járványhoz hasonló válság, mely ellehetetlenítheti a hagyományos boltok nyitva tartását, másrészt pedig egyre többen szeretnek otthonukból kényelmesen, gyorsan és egyszerűen vásárolni.

Az online vásárlások száma az elmúlt hónapokban az egekbe szökött, éppen ezért nem meglepő, hogy egyre népszerűek a webshopok és egyre nagyobb igény mutatkozik a virtuális üzletekre. Az egyedi webáruház készítés egyre felkapottabb tevékenység, és ma már szinte bármit megrendelhetsz online, az ételtől kezdve, a hétköznapi használati tárgyakon át, egészen ruházati cikkekig.

Éppen ezért a vállalkozásod rengeteg új ügyfelet szerezhet abban az esetben, ha úgy döntesz, egyedi tervezésű webáruházat indítasz. Ez kiváló megoldás lehet számodra, ha nem szeretnél hagyományos üzlethelyiséget fenntartani, de akkor is tökéletes választás, ha a már meglévő fizikai üzleted mellett szeretnéd hatékonyan bővíteni vevőkörödet.

Mitől lesz igazán jó egy céges weboldal?

Azt, hogy egy vállalkozás weboldala mitől lesz igazán tökéletes, sok tényező határozza meg. A legfontosabb az, hogy honlapodat megjelenésében és funkcionalitásában is a célközönséged igényeihez igazítsd, és mind a dizájnt, mind pedig a navigációt tekintve a potenciális ügyfeleket célozd meg. Egy prémium termékeket áruló webshophoz például leginkább a letisztult, elegáns megjelenés illik, míg egy fiatalokat megcélzó honlap megjelenése jóval élettelibb, vidámabb is lehet.

A funkcionalitás ezzel szemben nem függ a célközönségtől és a már meglévő ügyfélkörtől sem. Egy céges honlapnak minden esetben jól működőnek és egyszerűen használhatónak kell lennie, ellenkező esetben pillanatok alatt képes elriasztani az érdeklődőket.

A megjelenés és a funkcionalitás mellett pedig természetesen fontos a tartalom is, melynek egy céges weboldal esetében a kiemelt részét képzi a bemutatkozás és a céges blog. Melyet, ha érdekes és informatív módon csinálsz, hatékonyan juttathatod el márkád üzenetét olyan emberekhez is, akiket a közösségi médián vagy egyéb hirdetéseken keresztül nem feltétlenül lettél volna képes elérni.

Összességében tehát elmondható az, hogy a céges weboldal 2021-ben is elengedhetetlen marketingeszköz egy jól működő vállalkozás kelléktárában. Igazán hatékony pedig azonban csak akkor lehet, ha a tervezés, a kivitelezés és a tartalom terén egyaránt képes magas színvonalat nyújtani a látogatóinak.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság