Ezért kezdj el blogolni még ma!

Sokszor beszéltünk már a blogolásról; mit, hogyan, kivel… Most sorra vesszük a miérteket; mi a legfőbb okunk, hogy nekikezdjünk a blogírásnak?

Jelen írásban elsődlegesen a szakmai blogok jellemzői kerülnek szóba, amelyek egy vállalkozás kirakataként működhetnek. Lássuk, miért éri meg időt szánnunk erre!

Hitelessé tesz

A minőségi szakmai blog, illetve annak tartalma hitelessé tesz. Azt bizonyítja, hogy az írója jól ismeri a szakmáját, naprakész tudással rendelkezik és képes emberi hangon kommunikálni. Őszintén, kell ennél több?

Észben kell tartanunk, hogy a szakmai blogunk elsődlegesen a vállalkozásunk kirakata, az itt található írások minőségével fogják azonosítani a cégünket, ezért kiemelt figyelmet kell szentelnünk arra, milyen írások jelenhetnek meg. Oda kell figyelnünk a tartalmi és a formai követelményekre is, illetve a helyesírásra is. Utóbbi elsősorban az igényességünket vetíti a látogató felé.

Több látogatót eredményez a keresési forgalomból

A szöveges tartalmak a keresőoptimalizálás alapját képezik. Jó szöveges tartalom nélkül nincs sikeres keresőoptimalizálás.

A minőségi tartalmak eredményesen növelik a keresőkből érkező organikus forgalmat, ám hogy ez valóban hatékony eszköz legyen, érdemes figyelmet szentelni a teljes webhely és az adott írások keresőoptimalizálására is. Minél több minőségi tartalmat készítünk, azok annál több kulcsszót és keresőkifejezést fognak tartalmazni, amelyekre keresve látogatók érkeznek a webhelyünkre.

Nincs ajánlott mennyiség a cikkek számára vonatkozóan, ami aranyszabályként lenne kezelhető. Talán egyetlen javaslat létezik; minél több, annál jobb, viszont a mennyiség nem mehet a minőség rovására.

A vállalkozóknak általában nincs idejük a blogírással foglalkozni, ráadásul számukra a szövegírás a legtöbbször csak nyűg és teher. Szerencsére remek szövegírói szolgáltatások érhetők el, havi vagy többhavi szerződés esetén pedig igen kedvező áron vásárolhatunk minőségi írásokat, amelyeknek a tematikáját előre leegyeztethetjük. Ha nem megy saját kútfőből, így is megoldható.

Kapcsolatot teremt a potenciális ügyfelekkel

A hozzászólás lehetőségének köszönhetően egyszerűen kapcsolatot teremthetünk a potenciális vásárlóinkkal vagy ügyfeleinkkel. Ha kellő bizalom alakul ki közöttünk, nem csak a hozzászólásokban, de privát csatornákon keresztül is keresni fognak bennünket. Belőlük nagy valószínűséggel előbb vagy utóbb fizető ügyfél válik.

Ezek a hozzászólások remek alkalmat adnak számunkra, hogy közvetlenebb módon ne csak a szakmaiságunkat, hanem a segítőkészségünket is villogtassuk. Ráadásul a Google is értékeli az olyan tartalmakat, amelyek látogatói interakciót váltanak ki.

Kiváló közvetett és azonnali reklámeszköz

Ha kellő időt és energiát fektettünk már a blogunkba, jelentős közösségi csatornákat építettünk ki számára és sikerült elnyerni a követőink bizalmát, akkor egy roppant hatékony közvetett és azonnali reklámeszköz van a kezünkben. Hogyan kell ezt érteni?

Képzeljük el, hogy érkezett egy új termék, amiből jó lenne minél rövidebb idő alatt minél többet eladni. Persze hozzányúlhatunk a többi hagyományos reklámeszközhöz, de a legtöbb esetben azok lassúak és a hatékonyságuk is megkérdőjelezhető.

Ám ha van egy látogatott minőségi blogunk több közösségi csatornával, legális saját hírlevélküldési lehetőséggel, akkor nincs miért aggódnunk. Írunk egy érdekes, figyelemfelkeltő cikket, amely a figyelmet az új termékünkre tereli, majd mehet a közösségi megosztás és a hírlevél… Ilyen egyszerű. Saját erőforrásból hatékony marketing csatornát hoztunk létre.

Van rá idő

Mennyi időt tudsz az ügyfélszerzésre fordítani a szabadidődből? Napi 20 percet? Ok. Az talán nem elég egy cikkhez, de háromszor 20 perc alatt már egészen biztosan el tudsz készíteni egy érdekes és minőségi írást, ha a szakma a kisujjadban van. Számoljunk csak! Minden harmadik napon egy cikk, azaz havonta 10 cikk. A blogírás nem munka, hanem élvezet, ezért a hétvégéket is beszámoltuk. 🙂

Havi 10 minőségi írás már elég lehet, hogy a szakma elismert és jó hírnévnek örvendő tagja légy. Csak rajtad áll, élsz-e a lehetőséggel.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság