Ezüst befektetés – ezt érdemes tudni róla

Ezüst befektetés - befektetési ezüst
Ezüst befektetés - befektetési ezüst

A befektető piacon az egyik legnagyobb biztonsággal ajánlott befektetési lehetőség a nemesfémekbe való befektetés: az arany mellett az ezüst szolgálja a nagyobb biztonsággal elérhető lehetőségeket.

Kérdésed van? Elakadtál? Írj, és segítek!

A befektetési ezüstnél – ugyanúgy, mint az aranynál – napi árfolyammal számolnak, és szintén szerepel a világgazdaság fizető eszközei között.

A befektetési ezüst 999 vagy 999,9 finomságú ezüsttömb vagy ezüstérme.

Egyes elemzők szerint még jobb beruházásnak számít az ezüst, mint az arany, hiszen az ezüst kereslete és az ipari felhasználása is évről-évre növekszik. Azt már tudhatod, hogy a befektetések értéke a kereslet-kínálat oldal összefüggései alapján növekszik vagy csökken.

Az ezüst esetében a növekvő kereslet az, ami biztonságosabbá és nagy hozammal számítható befektetéssé alakítja az ezüst befektetéseket.

Az ezüst történelmét átfutva látható, hogy igazán nagy különbség nem volt a két vezető nemesfém piaci árában. Az arany is vesztett már értékéből (néha durván zuhant), ehhez képest az ezüst stabilabb árfolyamot jelent, hiszen értékvesztése sosem közelítette meg az aranybefektetések mértékét.

Miért érdemes ezüstbe fektetni?

Egyre nagyobb az ipari felhasználása, így a kereslet erősen növekedő tendenciát mutat. A készletek viszont végesek, egyes előrejelzések szerint 10-12 év alatt kimerülhetnek a földben rejlő készletek.

Befektetési tanácsadók szerint, ha nemesfémbe szeretnéd fektetni megtakarításaidat, akkor:

  • a befektetésre szánt összeg háromnegyedét ezüstbe,
  • egynegyedét aranyba fektesd.

Azért is, mert az ezüst értéke az elmúlt három év alatt közel négyszeresére nőtt, ez pedig rövidtávon is kimagasló hozamot jelent.

Egy jó tanácsot mindenképpen fogadj meg

Csak megbízható helyről szerezd be a befektetési ezüstöt, olyat, aki vissza is vásárolja az ezüstérméket vagy ezüsttömböket. Így nem csak a befektetésedet és hozamát kapod vissza garanciálisan, hanem megkíméled magadat attól, hogy veszélybe sodort a megtakarításaidat.

Magyarországon igazi érmekereskedőt nem igazán találni, viszont például Németországban már igen. Légy körültekintő, és csak megbízható forrásból vásárolj ezüstérmét, ezüsttömböt!

Jó befektetést!

Kérdésed van? Elakadtál? Ír, és segítek!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság