Ferrari SP48 Unica – egy újabb Maranellói gyöngyszem

ferrari-sp48-unica-egy-ujabb-maranelloi-gyongyszem

A Ferrari megint kitett magáért és alaposan áttervezte az F8 Tributo-t, hogy olyan unikális sportautót hozzon létre, amely egyetlen ügyfél specifikációihoz igazodik.

A Ferrari SP48 Unicát ugyanaz a dupla turbófeltöltésű V8-as motor hajtja, de a Ferrari Speciel Projects sorozat legújabb képviselője, a megrendelő alapötlete mentén és a Ferrari profi tervezőcsapatának köszönhetően valóban egyedülálló és merész formát kapott. Tekintsd meg Te is a maranellói manufaktúra exkluzív darabját!

Páratlan dizájn

ferrari-sp48-unica-egy-ujabb-maranelloi-gyongyszem

A látvány azt idézheti a számodra is, mintha az Unicát egyetlen fémtömbből alkották volna.

A paraméteres modellezési folyamatok, továbbá a 3D prototípus készítés innovatív alkalmazási lehetővé tették, hogy a Ferrari Styling Center tervezői teljesen újraalkossák az első hűtőrácsot és a motor légbeömlőit. Ez tökéletes 3D rácsokat eredményezett, a hatszögletű méhsejt-motívum visszaköszön a tetőn és az autó belsejében is.

A Ferrari minden egyes idomot 3D-s nyomtató segítségével gyártott le. A Tributohoz képest az SP48 Unica szögletesebb, nyíl alakú karosszériával rendelkezik. Az elülső ablakok mintha az autó tetején folytatódnának tovább és ezt a különleges ,,napellenző hatást” a kisebbre tervezett oldalablakok, illetve a kiiktatott hátsó ablakok is még inkább kihangsúlyozzák.

A hátsó szélvédő helyét egy áramvonalas burkolat vette át, a hosszított túlnyúlás tovább növeli a hátsó leszorítóerőt.

A fényszórók is friss dizájnt kaptak és a hűtőmaszk, továbbá a hűtőradiátorokhoz vezető légbevezetők egyaránt újragondolt koncepció mentén épültek meg.

Egyedi borítás a karakteres elegancia jegyében

ferrari-sp48-unica-egy-ujabb-maranelloi-gyongyszem

Az utastér megőrizte az F8 Tributo vonásait, leszámítva egy-két különleges újítást. A lézerperforált Alcantra borítás az üléseken, illetve egyéb felületeken is visszaköszön. A hűtőrács méhsejt-motívuma megjelenik a kárpitokon és a küszöbön is, folytonosságot teremtve ezzel az autó páratlan külseje és a belső dizájn között. A pilótafülkében a matt szénszálas technológia és a Grigio Canna di Fucile díszítőelemek izgalmas fúziót alkotnak.

Az egyedi koncepció mentén megálmodott és szinte művészien kivitelezett kétüléses modell egy sportautó merész újraértelmezése, a Ferrari SP48 agresszív és feszes kiállásával azonnal magára vonja a figyelmedet.

 

 

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság