Fiatal vagy és vállalkoznál? 3 milliós támogatást kaphatsz az OFA-tól!

Fiatal vagy és vállalkoznál? 3 milliós támogatást kaphatsz az OFA-tól!

A közép-magyarországi 35 év alatti fiatalok 3 milliós vissza nem térítendő támogatást kaphatnak, ha pályáznak a 830 millió forintos kerettel induló, a fiatalok vállalkozóvá válását segítő programban.

A programot megvalósító Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) nagyjából 1500 fiatal jelentkezésével számol. A programot a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból finanszírozzák.

A pályázók köre azon 18 és 35 év közötti, természetes személyekből kerülhet ki, akik önálló vállalkozás indítására vállalkoznak, akik a Közép-magyarországi régióban igazolt állandó lakcímmel rendelkeznek, és életvitelszerűen ott is tartózkodnak.

Elengedhetetlen továbbá a vállalkozási szemlélet, és egy működőképes elképzelés a leendő vállalkozás tevékenységével kapcsolatban.

Fiatal vagy és vállalkoznál? 3 milliós támogatást kaphatsz az OFA-tól!

További feltételek: a pályázóknak nem lehet egyéb vállalkozásban, gazdasági társaságban befolyást nyújtó közvetlen, vagy közvetett többségi tulajdonrészük, továbbá nem lehetnek annak egyedüli vagy többségi tulajdonosai.

A jelentkezők a http://mva.hu/segitunkinditani/ oldalon jelentkezhetnek 2014. április 30-ig.

A jelentkezési határidő lejárta után 350 fiatalt választanak ki abban az elméleti és gyakorlati képzésben való részvételre, amely a vállalkozói készség, képesség fejlesztését szolgálja. A képzés júniustól kezdődik, szeptemberre pedig a leendő vállalkozó fiataloknak el kell készíteniük azt az üzleti tervet, amellyel megpályázzák a program második részét jelentő, 200 fő részére biztosított, vissza nem térítendő tőkejuttatást.

A szerencsés kiválasztottak maximálisan 3 millió forintos vissza nem térítendő támogatásra pályázathatnak az OFA-nál, és kitétel, hogy a megpályázott beruházás 10 százalékát kitevő önerővel kell bírniuk. A következő tevékenységek támogathatóak: a vállalkozás előkészítésének költsége (például cégalapítás), ügyvédi szolgáltatás, kötelező engedélyek, a megvalósítás költsége (például eszközbeszerzés vagy bérlés).

Pályázol? Akkor sok sikert!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság