Forbes topmilliárdosok: még mindig Bill Gates a leggazdagabb ember

Bill Gates (No.1. Forbes top 400)
Bill Gates (No.1. Forbes top 400)

A Forbes magazin megjelentette a négyszáz leggazdagabb amerikai ranglistáját: a listában szereplő személyek nagy részének jelentős bevétele származott a média világából, persze vannak olyanok is, akik nem a médiaiparból gazdagodtak meg.

Az első helyen – és ez szinte nem is lehetne másként – a Microsoft vezére, Bill Gates áll, a maga 72 milliárdos vagyonával. Ezzel az összeggel nem csak az amerikai listát vezeti, de ő a leggazdagabb ember a földön.

A médiából meggazdagodó üzletember Michael Bloomberg, aki a tizedik helyen szerepel a ranglistán: New York polgármesterének a vagyona 31 millió dollár.

Az Amazon feje, Jeff Bezos 27,2 milliárd dollárjával a tizenkettedik helyezett. Utána rögtön a Google két alapítója Larry Page és Szergej Brin következik alig kevesebb mint 25 milliárd dolláros vagyonukkal.

Még mindig Bill Gates a No.1
Még mindig Bill Gates a No.1

Sokan kíváncsiak rá, hogy a Facebook 29 éves atyja, Mark Elliot Zuckerberg hányadik helyen szerepel: szerencséjére, és a tőzsdei hozamoknak hála a legjobb 20 közé verekedte fel magát: 19 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik.

A Cox Entertainment 93 éves főrészvényese, Anne Cox Chambers 13,5 milliárd dolláros vagyonnal a leggazdagabb 30 között szerepel, mint ahogy a New Corp vezére is Rupert Murdoch is, a 13,5 milliárdos vagyonával.

A világ négyszáz leggazdagabb emberre összesen annyi vagyonnal gazdálkodik, mint Oroszország éves GDP-je. Ez az összeg a tavalyihoz képest 300 milliárd dollárral nőtt.

Forrás: The Forbes 400

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság