A gazdagság 12 igazi titka – ahogy még nem mondta el soha senki

Ha szárnyak nélkül születtél, ne akadályozd semmivel, hogy kinőjenek... Kelj föl korán, dolgozz keményen. Nem fog megártani: a fejed dolgozik, a tested tevékeny. Coco Chanel

Hogyan lehetsz gazdag? Úgy, ahogy jó hegymászó lehetsz, vagy sikeres sportoló, vagy akár elismert festő. Készülnöd kell rá. Gyakorolnod kell, új készségeket elsajátítanod, és le kell győznöd a korábbi, rossz berögződéseidet.

Tudod-e, miért szeretnél gazdag lenni? Tudod-e, hogy kellene gazdaggá válni? Tudod-e, hogy minden egyes tétlen perccel romlanak az esélyeid erre? Vagy te nem vagy olyan típus, akik képesnek érzi magát erre?

Pedig ha a téma érdekel, akkor a gondolat már gyökeret vert benned. Ne hagyd, hogy ez a gondolatcsíra elszáradjon! Öntözd, plántáld, napról napra erősítsd!

Nézz körbe: a társaid nagy része csak álmodozik a gazdagságról. Hetente újraelosztják fejben a várható lottónyereményt, hétről-hétre így élnek, erről beszélnek. Miközben ők csak beszélnek, más (aki cselekszik is) valóban meggazdagodik.

A gazdagság 12 igazi titka – ahogy még nem mondta el senki

1. A gazdagság állapot

A gazdagság nem attól függ, hogy mi van körülötted, hanem hogy mi van benned. Életérzés. Lelki béke. Harmónia. Igazi megújuló energia. A gazdagság alapját nem a pénz alkotja. A pénz és a bőség csak kiegészíti az élettel való harmóniát, döntési képességet, nyugalmat, energikusságot, egészséges cselekvőképességet. Azzal, ha gazdagság van benned, a környezetedet és a világot is gazdaggá teszed.

2. Egyszerre kell nélkülözhetetlenné és nélkülözhetővé válnod

Ha napi 12-16 órát robotolsz, soha nem fogsz meggazdagodni. Ezzel csak másokat gazdagítasz meg. Tanulj meg nélkülözhetetlenné és egyben nélkülözhetővé válni. Ismerd meg a saját legjobb képességeidet, tanuld meg beosztani az idődet, és aknázd ki mások tudását. Építs fel valamit, amit rajtad kívül más nem tudna felépíteni, majd vond ki magadat belőle: tulajdonos légy, ne pedig önmagad alkalmazottja.

3. Legyél te az ok, az okozó és az okozat is

A gazdagság eléréséhez vezető lehetőségek és cselekedetek benned élnek, mióta csak a világra jöttél. Ott szunnyadnak, amíg nincs meg a kellő motivációd arra, hogy felébreszd őket, és szabadjára engedd. Legyél te magad az ok, amiért cselekednek kell, okozd te a változásokat, és légy te magad az okozat, a változás is.

4. Ismerd meg, amid van és amid nincs

Ha háborúba indulsz, ismerned kell a seregedet. Tudd, hogy mik az erősségeid, miben vagy tehetségesebb másoknál, és mik a gyengeségeid, amiket fejlesztened kell.

5. Meg kell tanulnod adni

A világot körforgások tartják fent. A kis csermelyek együtt patakokká válnak, a patakok együtt folyók lesznek, a folyók a tengerbe ömlenek. A tengerből pedig pára, majd felhő lesz, ami végül esőként visszahull a földre és táplálja a csermelyeket. A pénz ugyanígy körforgásban van. Ahhoz, hogy kaphass, adnod kell. Minél többet adsz, annál többet kapsz vissza. Tanulj meg adni.

6. Örülj mások gazdagságának

Ne sajnáld másoktól a gazdagságot, nem tudhatod, milyen áldozattal szerezték azt. Ne irigykedéssel gondolj a gazdagságra, hanem örömmel. Társíts hozzá pozitív, szabad érzéseket, mert csak így szerezhetsz kellő motivációt a gazdagság eléréséhez.

7. Tanulj meg szűrni

Sokkal nagyobb a világ zaja annál, semmint hogy odafigyelés nélkül ki lehetne belőle szűrni az értékes információkat. Tanulj meg az információkat és forrásokat szelektálni. Gondold végig, amik azok a pozitív információk, amikre szükséged van, és minden mást zárj ki a fejedből. Ezzel sok energiapocsékolástól (dühöngés, irigység, felháborodás) kíméled meg magadat.

8. Légy elfogadó, hogy teremteni tudj

Fogadd el azt, aki most vagy. Tanulj meg békében élni magaddal. Fogadd el a múltadat, és a jelenedet, hogy a jövődet újjá tudd teremteni. Ha változtatni akarsz a jövődön, ismerd meg, hogy a múltad és a jelened alapján hova is tartasz. Fogadd el őszintén, aki vagy, mert csak őszinteséggel változtatod meg a jövődet.

9. Másokat is újjá kell teremtened

Ne halat adj az embereknek, hanem tanítsd meg őket ügyesen és kitartóan, akár viharban is halászni. Tedd erőssé őket, és te magad is acélossá válsz. Így anélkül adsz nekik, hogy te szegényebb lennél, és gazdagabbá teszed őket, mintha a saját halaidat adtad volna nekik. Gazdagságot adsz, gazdagságot kapsz.

10. El kell kergetned magad mellől a vészmadarakat

Amint eldöntöd, hogy meggazdagodsz, sok vészmadár jelenik meg hirtelen. Kárognak, hogy úgysem sikerülhet, hiszen ha nekik sem sikerült, neked miért menne? Önnön bukásukat veled akarják igazolni. Ha nekik nem ment, neked sem mehet!

Ezért mindig válogasd meg, hogy kinek a véleményére hallgatsz! Átlagembertől soha ne fogadj el tanácsot, sem megkeseredett embertől. Hallgass viszont azokra, akik bőséges, gazdag, boldog életet élnek. Őket figyeld, a többieket pedig hessegesd el magad mellől.

11. Tanulj meg hálásnak lenni

A hála nem egy vallásos cselekedet. Sőt még csak Istenben sem kell hinni a hálához. Se közösségbe, templomba nem kell járni a hálához. A hála ugyanis a jó dolgok felismerése az életünkben. Minél több örömet okozó apróságot veszel észre az életben, annál teljesebbé válsz, és így még több pozitív dolgot teremtesz magad körül.

Az agyad fokozatosa átvált negatív üzemmódból pozitív üzemmódba. Ne a hiányokra figyelj, hanem arra, amid van, mert ez a bőség útja. Tanulj meg hálásnak lenni.

12. Tudd, hogy ki vagy

Az egész világmindenségben egyetlen olyan példány létezik, mint te. Ezért az értéked és az életed felbecsülhetetlen: ezt csak Te magad határozhatod meg. Kiárulhatod az életedet olcsón, vagy éppen gazdagságot teremtve sokszorozhatod meg az értékedet a világ számára. Amikor ezt az igazságot végre felismered, elfogadod, és szívedbe is beégeted, onnantól változik meg az életed, onnantól indulsz el a bőség útján.

Fel kell készülnöd a gazdagságra

A gazdagságot könnyebb megszerezni, mint megtartani. Készülnöd kell rá, fejlesztened kell magadat, és nem szabad arra várnod, hogy mások adják neked oda a saját gazdagságukat. Ezt neked magadnak kell megteremtened és neked is kell vigyáznod rá.

Én pedig sok sikert, gazdagságot és bőséget kívánok!

Ha pedig hasznos volt az írás, oszd meg másokkal is!

Forrás:

http://www.teddamitalegjobbanszerets.hupont.hu/17/a-gazdagsag-12-titka

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság