Google Plus Profil: 3 ok, amiért kell neked!

Google Plus hashtag update
Google Plus hashtag update

Egy cég életében a közösségi média szerepét nem lehet vitatni, napról napra növekszik az ezen a csatornán megjelenő posztok, vélemények súlya egy-egy cég megítélésében.

A közösségi média szerepének növekedése főleg a Facebooknak köszönhető, de úgy tűnik, lassan megtörik az egyeduralkodói szerepe.

Relative a Google+ nem kapott akkora visszhangot, viszonylag csendben jelent meg, míg a Pinterest vagy a Tumblr sokkal nagyobb hangerővel robbant be a köztudatba.

Számos tanulmány jelent már meg a közösségi média szereplőivel kapcsolatban: az egyikben azt állítják a Google+-ról, hogy az egyik legdinamikusabban fejlődő közösségi oldal, míg más tanulmányok még csak meg sem említik.

Google Plus Update
Google Plus Update: „#” a találati listában 

Nem csoda, ha a vállalkozások számára még mindig kétséges:

Megjelenjen-e a Google Plusz-on, vagy még várjon?

Néhány érv a Google Plusz mellett!

1. Keresőoptimalizálás szempontjából…

… fontos lehet egy weboldal megítélésében. A Google a Google+ tartalmakat úgy indexeli, akárcsak más weboldalak tartalmát.

Ha egy weboldallal kapcsolatos poszt megjelenik a Google+ közösségi oldalon, akkor az a keresési találatokban is jó helyezést érhet el. Ráadásul a posztok és a helyezések sokkal hosszabb távra szólnak, mint a más közösségi médiában megjelenő, csupán pár percig szem előtt lévő bejegyzések.

Egy twitt 14 percig él, egy Facebookos megosztás (fizetős kiemelés nélkül) átlagosan 20 percig marad kint szem előtt. Ezekhez képest a Google+ megosztások, bejegyzések hatása sokkal kecsegtetőbb.

2. Google # (hashtag) a rendes találati listán is

A Google Plus-ban megjelent hashtagek (#) is megjelennek a keresési találatokban, mint a keresésekre adott releváns válasz.

Ez azt jelenti, hogy nem csak azok számára lesznek láthatók a Google+ -on belüli hozzászólások, akik a köreidben szerepelnek, hanem bárki számára, aki adott szavak alapján indít hashtag-elt kereséseket.

Ezek a találatok a Google találati listájának jobb oldalán lesznek láthatók. A sikerhez itt nem kell más, mint egy Google fiók, és rendszeresen megosztott tartalom, melyek számodra fontos kulcsszavakat tartalmaznak # jelöléssel.

A Google azt is bejelentette, hogy….

…a videómegosztó portálján megjelenő hozzászólások is megjelennek a Google Plus tartalomban, ez pedig szintén jó hatással lesz az üzleti életre, hiszen nem egy vállalkozás van jelen a YouTube-on.

Ennek két kimondatlan jelentése van:

  1. a videómarketingben fontos szerepet játszó YouTube is hozzákapcsolódik a Google+-hoz, a releváns találatokban szintén megjelenő hozzászólások újabb lehetőséget adnak akár a keresőoptimalizálás területén is. Főleg, ha a videódhoz tartalmas leírás is tartozik!
  2. A YouTube-ot használó vállalkozások rákényszerülnek arra, hogy létrehozzák saját Google profiljukat, ha kézben akarják tartani a saját videómarketinges terveiket.

A Google saját termékeit igyekszik összefogni és összefonni.

Ebből az következik, hogy a Google a saját felületén – és ez elég nagy –, a saját csatornáin keresztül – ebből is van egy jó pár – igyekszik mindent mindenkinek megmutatni, ami egy vállalkozás számára létszükséglet az internet világában.

Érdemes figyelemmel kísérni és használni a Google-t, hiszen mindig talál ki valami újat, ami egy vállalkozás számára ma már kihagyhatatlan.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság