Hasznos tippek a sikeres vállalkozáshoz: csak az elégedett munkaerő a jó munkaerő

hasznos-tippek-a-sikeres-vallalkozashoz-csak-az-elegedett-munkaero-a-jo-munkaero

Logikus gondolkodással is könnyedén kikövetkeztethető, hogy csak azok dolgoznak elkötelezetten a munkahelyükön, akik elégedettek az állásukkal, és csak azok eredményesek igazán, akik elkötelezetten dolgoznak.

Ily módon az elégedettség magában foglalja az elkötelezettséget és a termelékenységet, végső soron pedig a személy, vállalat és a vezetés sikerét. Mondhatni a mi sikerünket!

Az alkalmazottak elégedettsége annak a pozitív hangulatnak a szintje, amelyet a munkavállaló a munkájával társít. Ha a munkavállalók elégedettek a vezetéssel és a munkakultúrával, mindent megtesznek azért, hogy a vállalat sikeres legyen.

Másrészt, amikor az alkalmazottak igényeit kielégítik, pozitív attitűd alakul ki bennük a szervezethez és annak céljaihoz.

A munkavállalók elégedettségének mérése

hasznos-tippek-a-sikeres-vallalkozashoz-csak-az-elegedett-munkaero-a-jo-munkaero

Bár a tisztességes bér és a megfelelő munkakörülmények, az alapvető higiéniai tényezők nyilván fontosak, de nem elegendőek a szenvedély és a motiváció felkeltéséhez, sokkal inkább ma már egyfajta alapvető elvárásként vannak jelen.

Az alábbi öt kérdés megválaszolásával fényt deríthetünk arra, hogyan növelhetjük az alkalmazottak elégedettségi szintjét.

A mi – feladat kontra alkalmazott

A megfelelő embereket a megfelelő pozícióba kell állítani. A feladatokat rendeld az alkalmazottakhoz – ne fordítva. Meg kell ismerned a munkavállalóid szakmai tudását, valamint belső motivációit. Ha ezekkel tisztában vagy, azzal a cégednek segítesz és az alkalmazottad életét is megkönnyíted.

Szakmai tudáskészlet: A vezetők akkor érik el a legmagasabb hatékonyságot, ha egy alkalmazott egyedi készségeit a megfelelő feladatokkal párosítják (kulcsszó: erősségek megerősítése).

Belső motivációk: Ami az egyik alkalmazott rémálma, az egy másik álommunkája. Amikor az alkalmazottak szeretik, amit csinálnak, több erőfeszítést tesznek. Ha a dolgozóid több erőfeszítést tesznek, sikeresebbé, boldogabbakká és produktívabbakká válnak.

A miért – a modern munkavilág legfontosabb kérdése

Vezetőként meg kell értetned csapatoddal, mit képvisel a céged, mi az általános jövőképe a vállalatnak és milyen küldetést teljesít. Ezután vitasd meg beosztottjaiddal, kinek mi fontos, mik az értékei és mivel lehetne növelni a dolgozói elégedettségét.

A következő feladatod pedig az, hogy hangold össze az alkalmazottjaid miértjeit a vállalat értékrendjével.

Ha őszintén igyekszel teljesíteni ezeket a kívánságokat és szükségleteket, munkatársaid megbecsülve érzik magukat. A megbecsülés és a bizalom az alapja annak, hogy az alkalmazottak elhiggyék ezt a miértet – és végül követni is tudják.

hasznos-tippek-a-sikeres-vallalkozashoz-csak-az-elegedett-munkaero-a-jo-munkaero

A Ki – a leendő munkatársak kiválasztási folyamata

A legtöbb ember élete jelentős részét a munkahelyén tölti, ezért nem mindegy, kivel dolgozik együtt.

A vezetők befolyásolhatják, hogy a jövőben kik csatlakozzanak a csapathoz. Ha beosztottjaid is részt vehetnek a kiválasztási folyamatban, könnyebben megtaláljátok azt az ideális jelöltet, akivel a csapatod könnyen együtt tud dolgozni.

Mit hoz a jövőm? A fejlődési lehetőségek növelik az elégedettséget.

Egy munkavállaló folyamatos fejlődést szeretne látni karrierjében. Olyan cégnél tervezünk hosszú távon maradni, ahol a megbecsültség érzése mellett az előmenetel is biztosított. A továbbképzési lehetőségek, a csapatépítő programok és közös élmények mind-mind növelik az elégedettségi szintet.

Hogyan? A siker mérésének módja határozza meg az irányt

Fontos megértetni az alkalmazottakkal, hogy a cég és a beosztottak számára is pozitív hatású a teljesítmény mérése. A legjobb, ha közösen alakítják ki a teljesítménymérés rendszerét, így mindkét fél számára világos lesz a mód és a cél is.

Forrás

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság