Hat érv a PPC hirdetés mellett

Először is nézzük meg, mi az a PPC hirdetés.  A PPC a “pay per click” rövidítése, és azt jelenti, hogy csak akkor kell fizetnünk a hirdetésért, ha valaki rákattint. Tehát hirdetőbarát megoldás.

A rendszer további előnye, hogy Te, mint hirdető szigorúan meghatározhatod, hogy hol, mikor és kiknek jelenjen meg a (kulcsszavazható) hirdetésed.

PPC hirdetés: hat érv mellette

A PPC gyors és időzíthető
A PPC gyors és időzíthető

A PPC hirdetők hat érvet szoktak felsorakoztatni:

  1. Villámgyors: egy ilyen típusú reklám elkészítéséhez elég lehet pár perc is. Ellentétben az offline hirdetésekkel, itt nem kell várni a nyomdára, a postára, illetve ha hibát ejtünk, pillanatokon belül javíthatjuk is. Az elkészítés után egyből több ezer weboldalon jelenhet meg reklámunk, ami nagyon hasznos új termékek megjelenésekor, vagy akciók esetén.
  2. Nagyon rugalmas: számtalan témában készíthetünk számtalan féle PPC reklámot, és menet közben is módosíthatjuk a targetálást. Elkapkodták a hirdetett terméket? Semmi baj, leállítjuk a reklámot! Ha újra lesz készleten, egy kattintással ismét mehet a hirdetés…
  3. Egyszerű: egy kampány indításához nem szükséges grafikai, vagy informatikai képzettség.
  4. Kicsiben és nagyban is működik: a hirdetésre fordított összeget mindig a hirdető határozza meg. Míg a multik sok milliót költenek el havonta, addig a kis vállalkozások akár pár ezer forintért is érhetnek el sikereket.
  5. Hasznos: a kampányokból sokat tanulhatunk, követhetjük a célpiac viselkedését, reakcióit, aktivitását. Léteznek olyan cégek, melyek a PPC-t inkább kutatásra használják, mintsem termékek értékesítésére.
  6. Olcsó: az offline reklámokhoz képest (plakátok, újsághirdetés, TV reklám) lényegesen költséghatékonyabban érhetjük el célcsoportunkat, vagyis kevesebb pénz megy kárba. PPC esetén a ROI is könnyebben számolható ki.

Mikor nem jó megoldás a PPC?

A pay per click hirdetés egy online hirdetési forma, vagyis csak az internethasználókat tudjuk vele elérni. A statisztikák szerint az alacsony iskolázottságúak és az idősek aránya a növekvő tendenciák ellenére is alacsony az interneten.

Nem érdemes mindent hirdetni. Miközben sokkal többet eszünk, mint nyaralunk, sokkal többen keresnek az interneten nyaralási lehetőségeket, mint alapvető élelmiszereket.

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

0 hozzászólás

  1. […] Hat érv a PPC hirdetés mellett Kiemelt, Online marketing […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság