Blog marketing: hogyan ütemezd a publikálást?

Linkmarketing
Linkmarketing: emelkedjünk ki a tömegből! TIPP!

Meglehetősen rendszeresen írogatok ide, mert őszintén vallom, hogy aki kapni szeretne, annak adnia is kell, és a tapasztalat igazolja, hogy a sikeressé váláshoz vezető út az, ha Te is sikeressé teszel másokat. Mivel a hasznos tartalmak publikálásához idő is kell, így az eredményes céges blogolás rejtelmeibe most az “idő” szemszögéből szeretnék betekintést nyújtani.

Először is keríts elő egy éves naptárt, erre jó lehetőség az online Google Calendar, egy táblagép, vagy akár egy papírírószer boltban vásárolt papír alapú éves naptár – ehhez szükséges még pár színes filctoll is.

Jelöld be a személyes, fontosabb napokat
Jelöld be a személyes, fontosabb napokat

Válassz ki egy színt és jelöld be a személyes, fontosabb napokat, ezeken a napokon úgy sem tudsz majd gép elé ülni és írogatni.

  1. Ünnepnapok, melyek a naptárban nincsenek piros betűkkel kiemelve: ez lehet születésnap, vagy egyéb jeles családi évforduló is.
  2. A céges dátumok is fontosak, ilyen például a cég alapításának dátuma. Ezt neked, mint esetleges vezetőnek is meg kell ünnepelned a kollégákkal, alkalmazottakkal.
  3. Időzítés : az első és második pont eseményei előtt legalább hét nappal jelölj be napokat, hogy a megfelelő csatornák és felületek számára (saját blog, vendégposzt, ingyenes blog, Tumblr poszt) megírd vagy megírasd a szövegeket.
  4. Blogolások napjai: legalább heti két napon írj a blogodba. Ha tényleg csak heti két napon tudsz írni, akkor a legjobb választás a hétfő és a szerda. A péntek felejtős, ezen a napon senki nem olvas, mert mindenki siet haza, itt van a hétvége.
  5. Videós napok: elég egyszerre egy videót készíteni a videó megosztó portálokra, de ezeknek  a feltöltése mindig ütemes legyen. Ha havonta egy videót készítesz, akkor minden hónapban helyezd ki az újabb videót.
  6. Podcast nap: erre is sort keríthetsz hetente egyszer, de ha nehéznek bizonyul, akkor legyen havi egyszeri alkalom. Egy jó mikrofon, harmincpercnyi felvétel (ennyiből már össze lehet vágni egy ütős anyagot), egy óra utómunka, ezek kellenek hozzá.

Figyelj arra, hogy betartsd a határidőket, mert ha csak tologatod a publikálást, értékes, potenciális ügyfeleket veszíthetsz el!

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság