Hatékony tippek profitnöveléshez

Céged bevételét három alapvető módon növelheted:

  1. Ügyfélkör növelése
  2. Meglévő ügyfeleid többet költsenek

 1. Ügyfélkör növelése:

Hatékony marketing: A megfelelő, nagyon egyben lévő arculat igényességről, komolyságról árulkodik, ami igen megkapó jelenség.

Ütős reklám: Találj ki valami újat, valami meglepőt, de igényeset. Legyél jelen a lehető legtöbb felületen, a legtöbb helyen. Minél többen és minél többször látnak, annál inkább beépülsz a köztudatba. Ha versenytársaidnál megszokottabb vagy, hozzád fordulnak inkább. A repi ajándékokkal is beköltözhetsz az emberek mindennapjaiba.

Tevékenységi kör bővítése: Ha többféle szolgáltatást nyújtasz, nagyobb körben leszel keresett. Próbálj meg a lehető legtöbb rétegnek, korosztálynak nyújtani valamit! Célozz meg határterületeket, bővíts olyan irányba, amerre piaci rést látsz.

Ügyfélelégedettség:  Ha ügyfeleid elégedetten távoznak, vissza fognak térni. Ugyanilyen fontos, hogy ajánlani fognak másoknak, akik szintén ajánlanak az ő ismerőseinek, így egy véget nem érő, növekedés kezdődhet el.

Növekedés: A növekvő ügyfélkört ki kell szolgálni. Figyelj arra, hogy képes legyél minden ügyfelet egyforma hatékonysággal kezelni. Fontos kimutatásokat készíteni és meghatározni a várható növekedést, a cég bővítését pedig ehhez igazítani, hogy ne akadjon meg a folyamat. Nehéz újraindítani.

 2. Meglévő ügyfeleid többet költsenek:

Folyamatos megújulás: A folyamatosan megújuló cégekben bíznak az emberek, tudják, hogy lépést tartanak a világgal, így naprakészek lesznek és állandóan a legjobbat kapják a pénzükért, így legközelebb is téged választanak.

Tevékenységi kör szélesítése, csatolható szolgáltatások, áruk: Az emberek szeretnek egy helyen elintézni mindent, amit csak lehet. Ha nálad a fő szolgáltatások mellé, az apróságok is megoldhatók, esetleg több fő szolgáltatást és ezekhez kapcsolódó dolgokat nyújtasz, akkor azért hajlandóak lesznek plusz pénzt fizetni, hiszen időt és energiát takaríthatnak meg. A fő szolgáltatás mellé olcsóbban kínálsz apróságokat, akkor anyagilag is jobban járnak, ezt pedig nyilván nem akarja senki kihagyni.

Például egy cipőboltban, ha lehet cipőkrémet, talpbetétet, zoknit kapni, ráadásul némi kedvezménnyel abban az esetben, ah egész csomagot vásárolunk, valószínűleg sokan fognak kérni belőle.

Áremelés: Rövid távon hatékony, de hosszú távon elriasztó megoldás. Inkább másban keresd a lehetőségeket. A megfelelő árképzés és a csak szükség esetén növelt árak szimpatikusak az embereknek, nem érzik, hogy itt lehúzásról van szó. A korrektség nagyon fontos, pláne, hogy ennek látszata is legyen.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság