Lopással vádolták meg a hibás önkiszolgáló kassza miatt, 800 milliós kártérítést kapott az üzletlánctól

Bolti lopással vádolták meg a hibás önkiszolgáló kassza miatt, 800 milliós kártérítést kapott az üzletlánctól

Tudom, hogy te is sűrűn szembesülsz azzal, hogy az automata kasszák mennyi bosszúságot tudnak törni a vásárlók orra alá törni fizetéskor a nagyobb üzletláncoknál. Egyetlen apró baki, és máris belezavarodsz a folyamatba: percről percre idegesebb leszel te is, és azok is akik ara várnak, hogy végre fizess már, és ők jöhessenek…

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

Ilyenkor nem csoda, ha véletlen hibák generálódnak, és bár a vétlen vásárló jóhiszeműen jár el, a végén mégis bolti lopással gyanúsíthatják.

Ez történt nem is olyan régen, amikor egy alabamai nő, akit azzal vádoltak, hogy lopott egy Walmart áruházban, végül 2,1 millió dolláros kártérítést (nagyjából 810 millió forintot) nyert az áruházzal szemben.

Lesleigh Nurse automata kasszát használt a termékei kifizetésére. Azt hitte, hogy már fizetett és a tranzakciót befejezte, amikor megállították az üzletből kifelé menet.

Úgy tűnt, hogy az önkiszolgáló pénztárgép lefagyott, emiatt pedig Nurse-t bolti lopással vádolták meg. Megpróbálta elmagyarázni, mi történt, de végül mégis letartóztatták.

Bár az ügyét lezárták, de Nurse továbbra is kapott leveleket egy ügyvédi irodától, amelyben közölték vele, hogy ha nem fizet 200 dollárt (78.000 Ft), akkor beperelik.

Nurse úgy döntött, hogy saját kezébe veszi az ügyet, és beperelte a Walmartot. Felperesként azt állította, hogy a Walmart “részt vett abban a gyakorlatban, hogy ártatlan alabamai polgárokat hamisan vádolt meg bolti lopással, és ezt követően megpróbált pénzt behajtani az ártatlanul megvádoltaktól”.

Bár a Walmart ügyvédei azzal érveltek, hogy minden amit a cég üzleteiben tesznek, törvényes, de Nurse végül megkapta a 2,1 millió dolláros kártérítést!

Tanulság: ha az élet citromot ad, pereld be! 

Így is meg lehet gazdagodni. 🙂

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság