Hírlevél minta – hogyan építs jó hírlevelet?

Hol késik a hírlevél? Ilyenkor már itt szokott lenni...
Hol késik a hírlevél? Ilyenkor már itt szokott lenni...

Annak érdekében, hogy egy hírlevél ügyfeleket és bevételt is hozzon egy vállalkozásnak, ismerni kell a jó hírlevél titkát. A hírlevél ne a reklámozásról, ne az árlistákról és ne az akcióidról szóljon!

Kérdésed van? Elakadtál? Írj, és segítek!

Az emberek főleg azért iratkoznak fel a hírleveledre, mert érdekesnek tartották az posztjaidat, és ezután is kíváncsian várják, milyen hasznos információkat tudsz nekik nyújtani, milyen megoldást javasolsz majd a problémáikra. Ha azután, hogy az emberek feliratkoztak, te már azonnal el akarsz nekik adni valamit, akkor azzal ellenszenvet váltasz ki…

Ha azt akarod, hogy olvasóid leiratkozzanak az első hírlevél után, akkor csak reklámozz bátran. Ha viszont azt akarod, az olvasóidból később hűséges vásárlók legyenek, akkor ne ronts rájuk azonnal…

Gondold azt, hogy a feliratkozónak egyelőre nincs elég pénze ahhoz, hogy vásároljon, vagy éppen előtte elegendő infót szeretne gyűjteni a termékről, vagy még nem érdekli a termék, esetleg szimplán szívesen olvas az érdekfeszítő témáidról.

Ha sikerül beindítanod az érzékeny kommunikációs csatornát azzal, hogy a látogatóid elkezdtek feliratkozni a hírleveledre, ezt jól kihasználva az ügyfeleid számát is szépen növelheted.

Ne eladó legyél, hanem a célpiacod érdekvédelmi képviselője, szakértője!

A weboldaladon fent lévő írásoknak is azt a célt kell szolgálniuk, hogy önzetlenül és bérmentve segítsenek az embereknek. Ha nem reklámozol a hírleveledben, akkor az olvasó nem kereskedőként fog rád nézni, aki csak ki akarja csalni a pénzt a zsebéből.

A hírlevél másik funkciója, hogy fenntartsa az olvasók érdeklődését. Ha három hónapig nem tudnak rólad semmit, akkor el is felejtenek téged. Viszont ha minden hónapban küldesz nekik valami érdekfeszítő dolgot, akkor megjegyeznek téged.

Hol késik a hírlevél? Ilyenkor már itt szokott lenni...
Hmmm … hol késik a hírlevél?!?! Ilyenkor már itt szokott lenni…

Mi a legfontosabb?

Nem csak, hogy nem felejtenek el téged, de téged fognak a téma szakértőjének tartani. A termékről rögtön a te céged terméke fog nekik beugrani. Ha bármikor eszükbe jutna vásárolni, azonnal rád gondolnának majd. Az olvasóidnak nem kell semmit sem bizonygatnod, mert nem eladóként fognak rád nézni.

A hűséges olvasók:

 • már nem bizalmatlanok,
 • nem szoktak alkudozni,
 • nem félnek a vásárlástól,
 • megbíznak a cégedben,
 • nagyon érdekli őket, hogy mit tudsz csak nekik személyre szabottan ajánlani.

Te is meglepődsz majd, hogy ők teljesen máshogy állnak hozzád, mint az eddigi ügyfelek, eladhatsz nekik olyan minőségi terméket, szolgáltatásokat is, amik nem tartoznak a legolcsóbbak közé. Nem érzed magad arra kényszerítve, hogy a legolcsóbbat ajánld nekik, hiszen te igazi szakértője vagy a termékeidnek, hogy mik az olcsók, és mik a drágák hátrányai.

Akik a hírleveledet olvasták, lényegében semmit nem tudnak a portékáidról. Hasznosnak fogják gondolni, amiről nálad olvasnak, és nem akarnak olyat vásárolni, amiről később kiderül, hogy felesleges volt, és az is lehet, hogy a drágább terméket választják, ha az több előnnyel szolgál. Őket már nem azért érdeklik az áraid, hogy összevessék azokat a vetélytársaidéval.

Hogyan lehet eddig eljutni?

Egyszerűen írd le azokat a dolgokat, amiket amúgy is minden nap megbeszélsz ügyfeleiddel. Gondolkodj el rajta, hogy mi érdekelheti leginkább a vásárlóidat. Például egy szavazás a honlapodon nagy segítséget nyújthat ebben.

Gondolj egy olyan iparágra, amiben te nem vagy jártas: téged mi érdekelne, ha éppen klímát vagy fényképezőgépet szeretnél vásárolni?

Biztos ismered a “megapixel” szót, de azt sejted, hogy nem azt a gépet kell megvenni, ami a legnagyobb megapixelt a legolcsóbban ajánlja.

Tehát meséld el a szakma rejtelmeit az ügyfeleidnek, értékelni fogják!

Hogy segítségedre legyek, itt van pár téma, amiről lehetne írni:

“Néhány hiba, amit vásárlás előtt gyakran elkövetsz:

 • Csak a márkanevet nézed vásárlásnál,
 • A legolcsóbb terméket akarod megtalálni mindenáron,
 • Adsz a nem szakavatottak véleményére,
 • Könnyen befolyásolnak téged a kereskedők,
 • A multik eladóira hallgatsz, akik általában nem a legnagyobb szakértők,
 • Elhiszed az öntömjénező reklámokat,
 • A beszerzést nem szakértőre bízod…”

Mik a legfontosabb differenciák az olcsó és drágább termékek között?

Itt írd le, mi a különbség egy 15.000 forintos okostelefon, és egy drágább között, aminek csak egy kábele kerül körülbelül ennyibe.

Egy ilyen cikk időt takarít meg a vásárlónak, és neked is. Először is nem kell majd órákig magyaráznod, hogy valamelyik termék miért kerül többe, és nyugodtan eladhatsz egy drágább terméket is.

Úgy írj cikkeket, mintha te nem is bolttulajdonos lennél, nem akarnál terméket eladni, nem lenne kedvelt márkád, ne írj a cégedről, és ami a legfontosabb, ne dicsőítsd magad.

Írj a vevőről, törődj az ő gondjával, próbálj meg neki segíteni. Független tanácsadóként viselkedj, aki nem pártolhat egy céget, írd le az előnyöket és a hátrányokat is, hogy az ügyfélben ne keltsd azt az érzést, hogy befolyásolják.

Mi az eredmény?

 • Amíg folyamatosan küldözgeted a hírlevelet, addig a célpiacod tudatában vagy.
 • Ha elmagyarázod, miért drága egy termék, akaratlanul is rábeszéled a potenciális vevőket a drágább termék megvásárlására.
 • Amiért hasznos információkat osztasz meg az emberekkel, a bizalmukba fogadnak téged.
 • Sok időt spórolsz meg azzal, hogy a termékeidről “beszélsz”, hiszen már mindent elolvastak róluk.

Sok sikert!

Kérdésed van? Elakadtál? Ír, és segítek!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság